زنان بهتر از مردان خودروهای بدون راننده را میرانند
بر اساس یک مطالعه جدید، زنان در استفاده از خودروهای بدون راننده از مردان بهترند.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، محققان دانشگاه نیوکاسل دریافتند زنان سریعتر واکنش نشان میدهند، بیشتر کنترل فرمان را در اختیار دارند و در صورت لزوم، بهتر میتوانند کنترل خودرو را دوباره به دست بگیرند.
دکتر شو لی، متخصص سیستمهای حملونقل هوشمند دانشگاه نیوکاسل، گفت: «زنان اغلب متوجه نیستند که چقدر در رانندگی خوباند اما نتایج ما نشان داد که عملکرد آنها واقعا کمی بهتر است.»
پیدایش خودروهای بدون راننده به افراد امکان میدهد کاملا فارغ از رانندگی، به سایر وظایف غیرمرتبط با رانندگی بپردازند اما ممکن است گاهی لازم باشد دوباره کنترل خودرو را به دست گیرند.
برای این مطالعه، ۷۶ شرکتکننده شامل ۳۳ زن و ۴۳ مرد با دستگاه شبیهسازی رانندگی کردند که برای مشاهده و مقایسه عملکرد افراد، لحظه دوباره به دست گرفتن کنترل خودرو بدون راننده را بازسازی میکرد.
این شبیهساز به شرکتکنندگان ۲۰ ثانیه فرصت میداد تا کنترل خودرو بدون راننده را دوباره به دست بگیرند و از تصادف با یک خودرو پارکشده بپرهیزند.
نتایج نشان داد که زنان در مقایسه با مردان در لحظه به دست گرفتن کنترل خودرو، کمتر احتمال دارد هول شوند، کمی سریعتر واکنش نشان میدهند و در کنترل فرمان خودرو، عملکرد باثباتتری دارند.
متوسط زمان لازم برای پس گرفتن کنترل خودرو برای زنان ۲.۴۵ ثانیه و برای مردان ۲.۶۳ ثانیه بود.
زنان به طور متوسط ۱۳.۵۲ ثانیه زمان احتیاج دارند تا از مسیر خودرو پارکشده خارج شوند؛ در حالی که این زمان برای مردان ۱۳.۷۶ ثانیه است.
مطالعات قبلی در مورد خودروهای بدون راننده بر نگرشها و دیدگاهها متمرکز بود و زنان در مورد استفاده از آنها بیشتر نگران بودند اما تحقیقات در مورد چگونگی استفاده جنسیتهای مختلف از این وسایل نقلیه هنوز محدود است.
نویسندگان این مطالعه میگویند تحقیقشان میتواند به کسب اطلاعات برای طراحی و در نتیجه قابلیت کاربری خودروهای بدون راننده کمک کند؛ زیرا فقدان چنین دانشی به طور بالقوه، مزایای آنها را کاهش میدهد.
پروفسور روبرتو پالاسین، رئیس موقت مدرسه مهندسی دانشگاه نیوکاسل، میگوید: «تحقیق ما اطلاعات مهندسان نرمافزار را بهروز میکند تا بتوانند وسایل نقلیه خودکار را با کاربران سازگار کنند؛ همان طورافراد آهنگهای مختلفی برای زنگ تلفن همراه خود دارند یا ممکن است ترجیح دهند (تلفن همراه) را در حالت تاریک قرار دهند.»
«این شاید بتوان نیازهای امنیتی ما را هم بر حسب زمان لازم برای واکنش در نظر بگیرد. همان طور که اگر خیلی خوب نمیبینم، میتوانم اندازه فونت گوشی خود را تغییر دهم، وقتی میخواهم برای مادر ۷۰ سالهام ماشین بخرم هم ممکن است گزینهای وجود داشته باشد.»
این گروه پژوهشی افزود غفلت از آثار جنسیت میتواند به معضلات شدیدی در حصول به برابری حملونقلی منجر شود و سپس سایر صورتهای نابرابری جنسیتی را افزایش دهد.
این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.
منبع: ایتنا