اخبار سایت

ابزار سنگی کشف‌‌شده در اوکراین؛ قدیمی‌ترین شواهد حضور انسان در اروپا



این یافته جدید که در مجله نیچر (Nature) منتشر شده است، ورود اولین انسان‌ها به اروپا و مسیر حرکت آن‌ها را روشن می‌کند.

این دستاورد فرضیه‌ای را که اولین موج مهاجرت اجداد اولیه بشر به اروپا از شرق یا جنوب شرقی صورت گرفته است، تایید می‌کند.

گمان می‌رود انسان‌تباران (هومینین‌ها)‌ــ گروهی شامل انسان‌ امروزی و گونه‌های اجدادی نزدیک مانند نئاندرتال‌ها‌ــ بین دو تا یک میلیون سال پیش به اوراسیا رسیده‌اند، اما تعیین زمان دقیق ورود آن‌ها به اروپا دشوار است.

در حالی که انسان‌های امروزی حدود ۲۷۰ هزار سال پیش آفریقا را ترک کردند، هنوز مشخص نیست دقیقا چه زمانی یکی از گونه‌های اجداد انسان وارد اروپا شده است.

به گفته محققان، این عمدتا به دلیل کمبود منابع آثار باستانی از آن دوره است.

یکی از معدود مکان‌هایی که آنجا حفاری‌های عمده انجام شده، کرولو در غرب اوکراین است که از دهه ۱۹۷۰ ابزارهای سنگی از آن به دست آمده است.

در دهه ۷۰، محققان مجموعه‌ای از سنگ‌های تراشیده‌شده را از این محل کشف کردند که برای منظور خاصی از سنگ‌های آتش‌فشانی ساخته شده بود.

اکنون دانشمندان برای تاریخ‌گذاری لایه‌های سنگ‌های رسوبی اطراف این ابزارها که حدود ۱.۴ میلیون سال قدمت دارند، از روش‌های جدیدی استفاده کرده‌اند.

مدز فورشو نادزن، یکی از نویسندگان این پژوهش از دانشگاه آرهوس دانمارک، به آسوشیتدپرس گفت: «این اولین شواهد حضور هر نوع انسان در اروپا است که تاریخ‌گذاری شده است.»

با وجود این، مشخص نیست کدام یک از اجداد اولیه انسان احتمالا این ابزار را ساخته‌اند.

محققان گمان می‌کنند که احتمالا انسان راست‌قامت (Homo erectus) بوده است؛ اولین گونه‌ای که ایستاده و صاف راه رفت و در استفاده از آتش مهارت یافت.

رومن گاربا، سرپرست این تحقیق، در بیانیه‌ای گفت: «قدیمی‌ترین جد ما، انسان‌های راست‌قامت، نخستین نوع از انسان‌تباران (هومینین‌ها) بودند که حدود دو میلیون سال قبل آفریقا را ترک کردند و به سمت خاورمیانه، شرق آسیا و اروپا رفتند.»

دکتر گاربا افزود: «طبق الگوی آب‌و‌هوا و داده‌های میدانی گرده‌ گیاهان، ما سه دوره احتمالا گرم بین [دوره‌های] یخبندان را شناسایی کردیم که انسان‌ها به احتمال قوی طی آن‌ها می‌توانستند از طریق کریدور مهاجرت رودخانه دانوب به کرولو برسند.»

دانشمندان با تجزیه و تحلیل چگونگی تغییر زیستگاه در سایت کرولو طی دو میلیون سال، می‌گویند که اجداد اولیه انسان احتمالا از دوره‌های گرم‌تر زمین که به بین‌ یخبندان معروف است، برای آباد کردن این مناطق در عرض جغرافیایی بالاتر بهره برده‌اند.»

سایت کرولو به دلیل نزدیک بودن به کشورهای رومانی و مجارستان که عضو ناتو هستند، از وحشت و ویرانی که نیروهای روسیه در اوکراین ایجاد کردند، در امان بوده است.

دکتر گاربا به روزنامه اسپانیایی ال پایس (El Pais) گفت: «از زمان شروع جنگ حتی یک بمب روی آن نیفتاده است.»

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا