اخبار سایت

هوش مصنوعی یک میلیارد شغل از انسان‌ها را تصاحب می‌کند



روسا و مدیران کمپانی‌های فناوری زنگ خطر را به صدا درآورده‌اند زیرا  فناوری هوش مصنوعی در سراسر دنیا به سرعت در حال توسعه است. در حوزه فناوری در حال حاضر اجازه داده می‌شود برخی از کارها به طور کامل توسط یک ماشین انجام شود. بر اساس ارزیابی قبلی مؤسسه جهانی مکنزی، برخی برآوردها رقم از دست دادن شغل را نزدیک به یک میلیارد تخمین می‌زنند و می‌گویند بیش از ۸۰۰ میلیون نقش کاری زیر تیغ «محور اتوماسیون» قرار خواهند گرفت.

پروفسور نایجل کروک، مؤسس مؤسسه هوش مصنوعی اخلاقی در دانشگاه آکسفورد بروکس، ضمن بیان اینکه این رقم به‌طور نگران‌کننده‌ای واقع بینانه به نظر می‌رسد، هشدار داد که این مساله تأثیری عمیق بر  آینده بازار کار می‌گذارد. پروفسور نیل مک آرتور، مدیر مرکز اخلاق حرفه ای و کاربردی، نیز گفت که جهان برای تغییرات آینده آماده نیست. هر دوی این اساتید بر این باورند که هوش مصنوعی و ربات‌ها در مشاغل خود بهتر از انسان‌ها خواهند بود و این مساله نیاز به سازگاری  گسترده اجتماعی با این فناوری را بیشتر از گذشته به وجود آورده است.

پروفسور کروک به سان گفت: فکر می‌کنم تعدیل در بسیاری از مشاغل اتفاقی است که ما باید نگران آن باشیم. این فناوری‌ها وارد حوزه‌هایی می‌شوند که در حال حاضر با محوریت انسان‌ها کار خود را انجام می‌دهند. او افزود: شما باید نگران این باشید که اگر افراد بر مبنای اجتماعی و همچنین شغلی با یکدیگر در تماس و تعامل نباشند، پیامدهای بلندمدت آن ممکن است چه باشد.

نویسنده کتاب «ظهور ماشین اخلاقی»( Rise Of The Moral Machine)  گفت که جهان از اینکه چه مشاغلی در ابتدا زیر تیغ هوش مصنوعی قرار خواهند گرفت؛ شگفت زده خواهند شد، احتمالا در آینده‌ای نه چندان دور وکلا و برخی پزشکان با هوش مصنوعی جایگزین می‌شوند. نایجل کروک افزود: اکنون الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای انجام کار یک وکیل، به عنوان مثال برای بررسی قراردادها در حال توسعه هستند.

 

هوش مصنوعی یک میلیارد شغل از انسان‌ها را تصاحب می‌کند

اگرچه از دست رفتن ۸۰۰ میلیون شغل  ممکن است به طرز غیر قابل تصوری رقمی بزرگ به نظر برسد، کروک گفت که این رقم ممکن است واقعی‌تر از آنچه ما می دانیم باشد. او گفت: احتمال از دست رفتن ۸۰۰ میلیون شغل بسیار زیاد است. این نویسنده و کارشناس افزود: کاربردهای این فناوری به تازگی در حال گسترش هستند و من فکر می کنم پیامدهای آن بسیار زیاد است. علاوه بر این کارهای انجام شده توسط انسان‌ها می‌تواند با هوش مصنوعی ارزان‌تر و بهتر انجام شود. بنابراین ممکن است افرادی که زمانی در مشاغل خود ایمن بودند متوجه شوند که هوش مصنوعی ظرفیت انجام کارشان را با قیمتی بسیار ارزان‌تر و به احتمال زیاد دقیق‌تر ومؤثرتر دارد.

پروفسور مک آرتور نیز با تائید این اظهارات گفت: تعداد ما در آینده  کمتر خواهد شد. او این هشدار را با تاکید بر اینکه چگونه ما از نظر ذهنی برای اتفاقات آینده آماده نیستیم، مطرح کرد، به گقته مک آرتور، هیچ‌کس نمی‌توانست پیش‌بینی کند که هوش مصنوعی با چه سرعتی سر وقت «کارگران مغز» می‌آید.  به گفته او، یک طبقه کامل از مردم هستند که به دلیل تأثیراتی که  هوش بر کارشان خواهد داشت کاملا غافلگیر شده‌اند .

مک آرتور سپس توضیح داد که در هر کاری که مردم انجام می دهند، مواردی وجود دارد که هوش مصنوعی می‌تواند این موارد را برای آن‌ها انجام دهد یا به آن‌ها کمک کند. او معتقد است که می توان از این به عنوان یک مزیت و به عنوان ابزاری استفاده کرد که در واقع باعث بهره وری بیشتر کارگران می‌شود. هرکس باید به شغل خود نگاهی بیندازد و از خود بپرسد که آیا کارهایی وجود دارد که هوش مصنوعی بتواند برای کمک به من انجام دهد؟

بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۵ می تواند ۸۵ میلیون شغل را در سراسر جهان جابجا کند.

کروک توضیح داد که رسیدن به این سطح «سورئال» از دست دادن شغل، در سه مرحله اتفاق خواهد افتاد  و ما در ابتدای مرحله سوم هستیم. موج اول شاهد تنظیمات صنعتی با مشاغل تکراری بود که توسط هوش مصنوعی هدف قرارگرفت، مانند کارگران کارخانه. کروک گفت: روباتیک تأثیر زیادی بر اشتغال در آن بخش گذاشته است. موج دوم نقش‌های مدیریتی را تحت تأثیر قرار داد و کارگران منابع انسانی با «غربال‌کننده‌های CV دیجیتال» جایکزین شدند، زیرا کسب‌وکارها، الگوریتم‌ها و ابزارهای یادگیری ماشینی را به کار می‌گیرند که اکنون قدرت تصمیم‌گیری و ارائه توصیه‌ها را دارند.

اما اکنون کروک ادعا می کند که اکنون با هوش مصنوعی مولد که توانایی ایجاد محتوا و مطالب جدید در قالب متن، داستان، کد برنامه، تصاویر و صدا را دارد، ما در مراحل اولیه موج سوم هستیم. او گفت: فکر می‌کنم قطعاً دلیلی برای نگرانی در مورد این موج سوم وجود دارد. ما  باید روش‌های جدیدی برای کار را اتخاذ کنیم. می‌توان از طریق آموزش از این تخریب جلوگیری کرد.

منبع: همشهری آنلاین

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا