اخبار سایت

بزرگ‌ترین توربین بادی دنیا رکورد تولید برق در یک روز را شکست



توربین ۱۶ مگاواتی گلدویند (Goldwind GWH252-16MW) که ژوئن در یک مجموعه توربین‌های بادی دریایی در استان فوجیان نصب شد، سه هزار و ۸۴.۱ مگاوات ساعت در یک روز انرژی تولید کرد – که برای تامین برق تقریبا ۱۷۰ هزار خانه کافی است.

به گفته شرکت برق دولتی «چاینا تری گورجز» (CTG)، این رکورد در یکم سپتامبر به دست آمد و از رکورد پیشین شرکت دانمارکی وستاس (Vestas) در اوت پیشی گرفت.

به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، قطر چرخانه (روتور) این توربین ۲۵۲ متر – بیش از دوبرابر قطر «چشم لندن» (چرخ‌فلکی به قطر ۱۳۵ متر) – است و بیشترین سرعت هر پره می‌تواند به ۷۰ درصد سرعت صوت برسد.

طراحی خلاقانه این توربین بادی بی‌نظیر به نحوی است که می‌تواند همزمان با سرعت گرفتن وزش باد، پره‌های خود را تنظیم ‌کند. این امکان باعث شد که هنگام طوفان هایکو هفته گذشته که طی آن توربین‌های معمولی به اجبار خاموش شدند، قادر باشد به کار خود ادامه دهد.

سخنگوی گلدویند به روزنامه ساوت چاینا مورنینگ‌پست گفت:«ما از نزدیک بر اجزای مهم، مانند برنامه کنترل اصلی، انتظام گام‌ (pitch system) و ژنراتورها نظارت می‌کنیم تا ضمن تضمین ایمنی عملیات، به ‌تدریج محدودیت‌های نیرو را برطرف کنیم.»

ارقام انجمن انرژی بادی چین (Chinese Wind Energy Association) نشان می‌دهد که سال گذشته این کشور بیش از ۱۱ هزار توربین بادی نصب کرده است که ۹۰ درصد آن‌ها در مجموعه‌های توربین‌های بادی در خشکی بودند.

 




ارقام جداگانه سازمان بین‌المللی انرژی (IEA) نشان می‌دهد که در قیاس با اتحادیه اروپا، چین در ۲۰۲۲ تقریبا سه برابر ظرفیت تولید انرژی بادی خود را افزایش داد که بیش از یک‌سوم کل ظرفیت تولید انرژی بادی نصب‌شده در جهان است.

پیش‌بینی‌های این سازمان نشان می‌دهد که در پنج سال آینده، برق حاصل از باد و خورشید دوبرابر خواهد شد و تا ۲۰۲۷، تقریبا ۲۰ درصد تولید برق دنیا را تامین خواهد کرد.

سازمان بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش اخیر خود اعلام کرد: «پیش‌بینی می‌شود که چین بین ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۷ تقریبا نیمی از ظرفیت جدید تولید انرژی تجدیدپذیر جهانی را نصب کند، زیرا رشد آن در پنج سال آینده شتاب می‌گیرد.»

«اهداف بسیار بلندپروازانه جدید انرژی‌های تجدیدپذیر، اصلاحات بازار و حمایت قوی دولت محلی، کسب درآمد بلندمدت را از انرژی‌های تجدیدپذیر تضمین می‌کند. در بیشتر استان‌های چین انرژی تجدیدپذیر در مقیاس کاربردی، ارزان‌تر از قیمت‌های تنظیم‌شده برق حاصل از زغال‌سنگ است و همین امر موجب تسریع پذیرش آن‌ها می‌شود. بنا به پیش‌بینی محوری، تخمین زده می‌شود که چین پنج سال زودتر به هدف ۲۰۳۰ خود برای ظرفیت انرژی تجدیدپذیر برسد.»

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا