اخبار سایت

زنان گیاهخوار بیشتر با خطر عوارض بارداری مواجه می‌شوند


طبق تحقیقات دانشگاه کپنهاگ که هفته گذشته در مجله زنان و زایمان اسکاندیناوی منتشر شد، وزن نوزادانی که از مادران گیاهخوار متولد می‌شوند، میانگین ۰.۲۲ کیلوگرم (۲۲۰ گرم) کمتر [از وزن طبیعی نوزادان دیگر] است.

طبق پژوهش جدید، محققان داده‌های ۶۶ هزار و ۷۳۶ زن باردار را در دانمارک بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۲ تجزیه‌و‌تحلیل کردند. از این میان، ۶۵ هزار و ۸۷۲ زن همه‌چیزخوار (انواع گوشت‌ها و گیاهان) بودند، ۶۶۶ نفر [ضمن پرهیز از گوشت قرمز] ماهی و مرغ هم در رژیم غذایی‌شان داشتند، ۱۸۳ نفر گیاهخوار بودند [با صرف برخی فراورده‌های حیوانی]، و ۱۸ نفر هم از رژیم غذایی خام‌گیاهخواری یا گیاهخواری مطلق (اجتناب از مصرف هرگونه فراورده حیوانی مانند لبنیات و تخم‌مرغ) پیروی می‌کردند.  

به گزارش نیویورک‌پست، محققان بر اساس پرسشنامه تکمیل‌شده در اواسط بارداری مشارکت‌کنندگان، متوجه شدند که دستیابی به پروتئین در بین گیاهخواران (۱۳.۳٪) و گیاهخواران مطلق (۱۰.۴٪) در مقایسه با شرکت‌کنندگان همه‌چیزخوار (۱۵.۴٪) کمتر بود.

طبق بررسی آن‌ها، وزن کم نوزادان احتمالا با کمبود پروتئین مادران مرتبط است.

محققان این پژوهش نوشتند: «میزان مصرف ریزمغذی‌ها نیز در بین ‌گیاهخواران مطلق به میزان چشمگیری کمتر بود، اما با در نظر گرفتن مکمل‌های غذایی، تفاوت عمده‌ای مشاهده نشد.»

طبق تحقیقات، وزن نوزادان زنانی که مرغ و ماهی مصرف می‌کردند، در مقایسه با نوزادان زنان همه‌چیزخوار، ۳۰۰ گرم کمتر بود.

همچنین، دوره بارداری زنانی که از رژیم گیاهخواری مطلق پیروی می‌کردند، پنج روز طولانی‌تر بود.

 

دلیل اقدام محققان به انجام این پژوهش، افزایش شمار افراد پیرو رژیم غذایی گیا‌هخواری در سال‌های اخیر بود.

پزشکان به زنان باردار توصیه می‌کنند که روزانه حدود ۷۰ گرم پروتئین مصرف کنند. توصیه آن‌ها به زنان باردار پیرو گیاهخواری و گیاهخواری مطلق نیز این است: «آهن و ویتامین ب۱۲ که در گوشت و ماهی یافت می‌شود، و همچنین ویتامین دی، کلسیم و ید کافی دریافت کنید.»

عوارض ناشی از بارداری در ایالات متحده آمریکا بر حدود پنج تا هشت درصد نوزادان تاثیر می‌گذارد. بیانسه، خواننده پرآوازه، و کیم‌ کارداشیان، چهره مشهور هالیوود، از افراد مشهوری‌اند که با عوارض ناشی از بارداری درگیر بوده‌اند.

عوارض ناشی از بارداری (پراه‌کلامیسی) معمولا از هفته بیستم بارداری و با فشارخون بالا و سطح بالای پروتئین در ادرار مشخص می‌شود.

پراه‌کلامیسی می‌تواند عملکرد کلیه و کبد را مختل ‌کند، باعث لخته شدن خون و تولید مایع در ریه‌ها ‌شود، و نیز به تشنج یا در موارد شدید، به مرگ مادر و نوزاد بینجامد.

البته محققان می‌کوشند در این زمینه پژوهش‌های بیشتری انجام دهند و نتایج گسترده‌تری به دست آورند.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا