فناوری های نوین

سقوط زباله ۲ تنی ایستگاه فضایی به اتمسفر زمین



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، در ژانویه ۲۰۲۱ میلادی ۹ باتری قدیمی از ایستگاه فضایی بین المللی(ISS) بیرون انداخته شدند. طبق گزارش های موجود، این بزرگترین قطعه زباله ای است که ISS تاکنون در فضا رها کرده تا دوباره وارد جو زمین شود. پالت ۲.۶ تنی مذکور قرار بود دیروز یا امروز (۸یا ۹ مارس۲۰۲۴ میلادی) وارد زمین شود.

«دفاتر ایمنی و زباله های فضایی آژانس فضایی اروپا» به طور مداوم این موضوع را رصد می کنند.

بیشتر باتری های مذکور به طور طبیعی طی فرایند ورود به زمین می سوزند اما برخی از آنها ممکن است از این رویه فرار کنند و وارد جو زمین شوند. البته به گفته سازمان فضایی اروپا ریسک آسیب آنها به افراد بسیار اندک است.

این سازمان در بیانیه ای نوشته است: زباله فضایی بین ۵۱.۶- درجه جنوب و ۵۱.۶ درجه شمال وارد جو زمین می شود. به دلیل نوسان نیروی کشش اتمسفری، امکان پیش بینی دقیق ورود دوباره زباله به زمین با عدم قطعیت زیادی روبرو بود. هرچه به زمان ورود دوباره زباله به جو زمین نزدیک شویم، محل فرود را از لحاظ جغرافیایی بهتر می توان مشخص کرد.

این پالت باتری که به انداز یک خودرویSUV است توسط بازوی رباتیکCanadarm۲ در سال ۲۰۲۱ میلادی در فضا رها شد و از آن زمان تاکنون به تدریج به سمت زمین حرکت کرده است. یک سال قبل از آن، یعنی در سال ۲۰۲۰ میلادی نیز محموله جایگزین این باتری به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال شده بود. محققان پیش بینی می کنند به دلیل اندازه عظیم این زباله، برخی قطعات آن روی سطح زمین فرود بیاید.

جاناتان مک داول ستاره شناس هاروارد در توییتی نوشت: این پالت هنگام ورود دوباره به جو زمین به طور کامل نمی سوزد و نیم تن از قطعات آن احتمالا روی زمین فرود بیایند.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا