اخبار سایت

۵۰ درصد به ظرفیت شبکه انتقال کشور تا افزوده می‌شود



چند سالی است که تلاش برای تبدیل شدن به هاب ترانزیت داده توسط دولت ها مورد توجه و تأکید قرار گرفته است و همه عوامل برای اینکه کشور ما به «هاب» منطقه‌ای ترانزیت دیتا تبدیل شود، فراهم بوده و بدیهی است که باید از این ظرفیت استفاده شود؛ از ابتدای دولت سیزدهم ۴۰ درصد به ظرفیت ترانزیت ترافیکی کشور افزوده شده و آنگونه که وزیر ارتباطات و فناوری می گوید قرار است ظرفیت ترانزیت دیتای کشور تا پایان دولت به ۴ ترابیت برسد.

به گزارش ایتنا از ایسنا، براساس بررسی‌های انجام شده سطح ترافیک شبکه به‌صورت قابل قبولی افزایش پیدا کرده و میزان اشباع در آن به حداقل میزان خود نسبت به گذشته رسیده و پیشرفت در این زمینه همچنان ادامه دارد.  

طبق گفته مسوولان ظرفیت شبکه انتقال در ابتدای دولت سیزدهم ۳۵.۸ ترابیت بر ثانیه بود که تمام تجهیزات آن هم خارجی بوده است؛ اما در دولت سیزدهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برنامه‌ریزی کرد تا پایان سال ۱۴۰۲ یعنی ظرف مدت ۳۶ ماه ظرفیت انتقال کشور را دو برابر کند.

بنابراین برای اولین بار به ارزش ۷۰۰۰ میلیارد ریال که بزرگ ترین قرار داد بومی سازی شرکت ارتباطات زیرساخت و وزارت ارتباطات محسوب می شود منعقد و قرار است با استفاده از تجهیزات بومی ۲۰ ترابیت بر ثانیه به ظرفیت شبکه انتقال کشور اضافه شود.  

از سوی دیگر چندی پیش مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات قم اعلام کرد که در حال حاضر کل ظرفیت‌ پهنای باند ورودی استان قم ۹۶۰ گیگابایت بر ثانیه است که نشان می‌دهد در دو سال اخیر از مردادماه سال ۱۴۰۰ تاکنون بیش از ۱۶۶ درصد رشد داشته است.

در همین رابطه اخیرا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش ملی نسل پنجم اینترنت اعلام کرد که در کنار توسعه فیبر نوری در شهرها، شبکه مادر مخابراتی را تقویت می‌کنند که از ابتدای دولت تاکنون ۵۰ درصد به ظرفیت شبکه انتقال کشور افزوده شده و تا پایان سال ۵۰ درصد دیگر به آن اضافه می‌شود و هدف‌گذاری که در این زمینه انجام داده‌اند این است که نسبت به ابتدای دولت سه برابر شود.

موضوعی که وی اواخر مردادماه به آن اشاره کرد و گفت در دو سال گذشته تلاش گسترده ای برای نوسازی زیرساخت‌های ارتباطی در لایه های مختلف انجام داده اند. طبق گفته وزیر ارتباطات در چهار لایه دسترسی، تجمیع شبکه‌های استانی و شهری، شبکه مادر مخابراتی و دروازه‌های ورودی اینترنت به کشور اقدامات زیادی انجام شده است و در لایه ورودی اینترنت کشور در دو سال گذشته  سعی کردند منابع ورودی را تنوع ببخشند و میزان اینترنت ورودی را بیش از دو برابر نیاز کشور تامین کنند.

او همچنین تأکید کرد: اکنون بیش از دو برابر منابع کشور ظرفیت داریم. در لایه هسته مادر از ابتدای دولت تا به امروز ۵۰ درصد به ظرفیت شبکه مادر اینترنت کشور با اتکای به تجهیزات ۱۰۰ درصد ایرانی افزوده است و تا پایان سال این ظرفیت دو برابر و تا پایان دولت به سه برابر خواهد رسید.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا