اخبار سایت

خواب خوب شبانه از نان شب هم واجب‌تر است


دانشمندان معتقدند که خواب خوب شبانه به اندازه ورزش منظم و رژیم غذایی سالم مهم است و در مقابل، خواب ضعیف تأثیرات منفی خود را خیلی سریع بر هورمون‌ها و عملکرد مغز می‌گذارد و منجر به افزایش وزن و بیماری در افراد می‌شود.

محققان برای داشتن خوابی راحت و باکیفیت در شب، رعایت این نکات را توصیه می‌کنند:
 

به ساعت بدن خود توجه کنید

توانایی سحرخیزی یا تا دیرهنگام فعال بودن، به عوامل ژنتیکی وابسته است. ساعت بدن، ریتم خواب و بیداری ما را در یک چرخه ۲۴ ساعته تنظیم می‌کند. برخی افراد برای بیداری در ساعتی خاص به کوک کردن ساعت احتیاج دارند و برخی هم از ساعت بدن استفاده می‌کنند و برای بیداری آن‌ها نیازی به زنگ ساعت نیست.

– ملاتونین، هورمون تنظیم‌کننده خواب است و مصرف گیلاس، موز، آلو، انگور، غلات، روغن زیتون، شراب و آبجو به عنوان مکمل‌های ملاتونین، کمک زیادی در تنظیم خواب شبانه می‌کنند.
 

– شام سبک بخورید

مصرف شام سنگین پیش از خواب سیستم گوارش را تحت فشار قرار می‌دهد. به دلیل اینکه بدن در طول روز بیدار و فعال است و شب‌ها برای بازسازی نیاز به استراحت شبانه دارد، مصرف شام سنگین پیش از خواب منجر به فعالیت بیشتر معده و روده می‌شود که افزایش سطح قند خون و کاهش تولید هورمون ملاتونین را در پی دارد و خوب‌خوابیدن را سخت‌تر ‌می‌کند. متخصصان توصیه می‌کنند دو تا چهار ساعت قبل از خواب، چیزی نخورید.

 

 

– مصرف الکل خواب را آشفته می‌کند

نوشیدن الکل پیش از خواب علاوه بر توقف تنفس و خر و پف در برخی افراد، ادرارآور است و شما را برای دفع از خواب بیدار می‌کند. اگرچه الکل موجود در خون اثری آرام‌بخش دارد اما نیمه‌شب، باعث ترشح هورمون‌های استرس شده و خواب عمیق را کوتاه می‌کند. این امر در درازمدت، منجر به کاهش تمرکز و عملکرد حافظه می‌شود.
 

– از صفحه نمایش کمتر استفاده کنید

محققان دریافتند که نور آبی تلفن همراه، کامپیوتر و تلویزیون بر کیفیت خواب تاثیر منفی گذاشته و باعث آشفتگی در خواب می‌شوند.
 

– یک دفترچه یادداشت خواب داشته باشید

هفت الی هشت ساعت خواب، میزان استاندارد استراحت در شب است تا فرد انرژی مورد نیاز برای روز بعد را به دست آورد. داشتن یک دفترچه یادداشت خواب به شما کمک می‌کند تا شناخت بهتری از خواب خود داشته باشید. برای افرادی که از اختلال خواب رنج می‌برند و قصد مراجعه به کلینیک‌های خواب را دارند، یادداشت کردن تعداد دفعات بیدار شدن و دلیل آن، به پزشکان در تشخیص و درمان مشکل کمک بزرگی خواهد کرد.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا