فناوری اطلاعات

۸۰ درصد خانوارها تا سال ۱۴۰۴ به اینترنت پر سرعت متصل می شوند



به گزارش خبرنگار مهر، عیسی زارع پور در برنامه گفتگوی ویژه خبری که از شبکه خبر پخش شد در خصوص طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها با اشاره به مزیت های پوشش فیبر نوری گفت: در حال حاضر در بیشتر کشورهای پیشرفته جهان ۸۰ درصد ترافیک اینترنت از طریق اینترنت ثابت است اما درکشور ما ۸۰ درصد از طریق اینترنت تلفن همراه انجام می شود و تنها ۲۰ درصد از طریق تلفن ثابت است۔

وی افزود: این طرح همچون توسعه شبکه ملی اطلاعات از اهمیت بالایی برخوردار است.

وزیر ارتباطات گفت: در سال جاری ۵۰ درصد خانوارها تحت پوشش فیبر نوری قرار می گیرند.

زارع پور درادامه تصریح کرد: برای استفاده از اینترنت فیبر نوری مشترکان فقط هزینه مودم را می پردازند که این هزینه هم می تواند به صورت قسطی پرداخت شود۔

وی افزود:در دولت برای تامین مالی طرح بزرگ فیبر نوری برای کسب و کار ها یک سازو کاری پیشنهاد شد که مورد تایید مجلس شورای اسلامی نیز قرار گرفت. قرار شد حسابی تاسیس بشود و منابع لازم برای توسعه این کار را دولت تامین کند و متناسب با پیشرفت هایی که اپراتورها دارند مشوق هایی نیز در نظر گرفته می شود۔

زارع پور به اهمیت توسعه فیبر نوری اشاره کرد و گفت: یکی از راهبردهای جدی دولت در راستای توسعه شبکه ملی اطلاعات فراهم کردن اینترنت و شبکه پرسرعت و با کیفیت و امن برای هموطنان است که این‌ موضوع با پروژه فیبر نوری محقق می شود۔

وی افزود: افزایش استفاده عموم از اینترنت همراه خود مشکلاتی فراهم کرده چرا که شبکه تلفن همراه کشش این حجم ترافیک را ندارد و چون در حال حاضر نیاز اصلی مردم است گاها با اختلالاتی روبرو می شود۔

زارع پور در ادامه با اشاره به اینکه همه خدمات دولتی و خصوصی و همه کارهای روزمره زندگی به سمت دیجیتال شدن می رود افزود: براساس مستندات و مصوبه شورای عالی فضای مجازی باید تا افق ۱۴۰۴ ،۸۰ درصد خانوارها با سرعت میانگین ۲۵ مگابیت بر ثانیه دسترسی داشته باشند۔

وی افزود: Adsl حداکثر ۱۶ مگابیت برثانیه ظرفیت دارد و تکنولوژی جدید VDSL است که تا ۲۰ یا ۳۰ مگابیت برثانیه سرعت را به همراه دارد. ما به جای اینکه فناوری هایی که درحال منسوخ شدن است را انتخاب کنیم رفتیم سراغ راهبردهای سریع که همان فیبر نوری یا Ftth است.

وزیر ارتباطات ادامه داد: در ۱۱ مرکز استان و حدود ۱۰۰ شهر پوشش فیبر نوری شروع شده و سرویسی که به مشترکین داده می شود تا ۹۰۰ مگابیت برثانیه سرعت دارد یعنی می توانیم میانگین سرعتی که در اینترنت ثابت داریم را ۸۰ یا ۹۰ برابر افزایش دهیم.

زارع پور در ادامه به اتصال روستاهای زیر ۲۰ خانوار به اینترنت همراه اشاره کرد و گفت: اینترنت همراه ۳ هزار و ۵۰۰ روستای جدید وصل شده است و مابقی یعنی برای امسال اینترنت همراه برای ۳ هزار و ۵۰۰ روستای دیگر فراهم می شود۔

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا