اخبار سایت

تغییرات آب و هوایی باعث طولانی‌تر شدن امواج گرما می‌شود



از سال ۱۹۷۹ میلادی تاکنون، حرکت امواج گرما در جهان ۲۰ درصد کندتر شده ست که افراد بیشتری را برای مدت طولانی‌تری تحت تاثیر گرما قرار می‌دهد.

پژوهش جدید می‌گوید که این امواج ۶۷ درصد بیشتر رخ می‌دهند. این مطالعه نشان داده که بالاترین دما در این امواج، گرم‌تر از ۴۰ سال پیش است و منطقه بزرگ‌تری زیر گنبد گرما قرار گرفته است.

وی ژانگ از دانشگاه ایالتی «یوتا» و گابریل لاو از دانشگاه «پرینستون»، نویسنده‌های این مقاله به آسوشیتدپرس گفته‌اند که مطالعات قبلی نشان داده بودند که امواج گرما وخیم‌تر از قبل شده‌اند ولی این پژوهش جامع‌تر است و نه تنها بر روی دما و منطقه، بلکه بر مدت زمانی که گرمای شدید طول می‌کشد و همچنین شیوه حرکت آن در سراسر قاره‌ها تمرکز دارد.

این مطالعه نشان می‌دهد که از سال ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۳ میلادی، امواج گرمای جهانی به طور متوسط هشت روز طول می‌کشید ولی در سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ این مدت به ۱۲ روز رسید.

بر اساس این مطالعه، منطقه اوراسیا با امواج گرمای طولانی‌تر آسیب دید. بر اساس این مطالعه، امواج گرما در آفریقا کند شدند و آمریکای شمالی و استرالیا شاهد بیشترین افزایش کلی از لحاظ دما و مساحت بودند.

دانشمندان می‌گویند درست مانند اجاق گاز، هر چه حرارت بیشتر باقی بماند، چیزی بیشتر می‌پزد و در این مورد آن چیز، مردم هستند.

وی ژانگ گفت: «امواج گرما کندتر حرکت می‌کنند، به طوری که یک موج گرما به مدت طولانی‌تری در منطقه‌ای می‌نشیند و تأثیرات نامطلوبی بر جامعه انسانی در طول سال‌ها خواهد داشت.»

این تیم از طریق شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای نشان دا‌د که این تغییر به دلیل انتشارات گرمایی است که از سوزاندن زغال‌سنگ، نفت و گاز طبیعی ناشی می‌شود.

این مطالعه همچنین تغییرات الگوهای آب و هوایی که امواج گرما را انتشا رمی‌دهند، بررسی می‌کند.

چندین دانشمند بین‌المللی، تصویر بزرگی را که ژانگ و همکارانش از امواج گرما ترسیم کردند، تحسین کرده‌اند.

کتی جاکوبز، دانشمند آب و هوا ار دانشگاه «آریزونا» که در این پژوهش شرکت نداشت، می‌گوید این پژوهش از این لحاظ حائز اهمیت است که نشان می‌دهد امواج گرما چطور به شکلی سه بعدی تکامل می‌یابند و به‌جای نگاه کردن به دما در مکان‌های جداگانه، به صورت منطقه‌ای و در سراسر قاره‌ها حرکت می‌کنند.»

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا