انقلاب در تولید انرژیهای تجدیدپذیر با بزرگترین هواپیمای جهان!
ویندرانر با طول ۱۰۸ متر، ارتفاع ۲۴ متر و طول بال های ۸۰ متری، حتی غولهای هوانوردی نظیر بوئینگ ۷۴۷ را هم کوچک جلوه میدهد.
این هواپیمای غول پیکر تقریبا به اندازه یک زمین فوتبال آمریکایی است.
گنجایش بار ویندرانر تا ۸۰ تن است که ۱۲ برابر ظرفیت یک بوئینگ ۷۴۷ است. این ابرهواپیما برای حمل پرههای ۳۵ تا ۹۰ متری توربینهای بادی زمینی طراحی شده است.
مارک لاندستروم، بنیانگذار شرکت رادیا و مهندس آموزش دیده در موسسه فناوری ماساچوست (MIT)، طراح اصلی این هواپیماست. وی می گوید هفت سال گذشته را با تیمی از مهندسان صرف اصلاح و بهینه سازی طرح ویندرانر کرده اند.
به گفته لاندستروم، ظرفیت حمل بسیار بالای این هواپیما، مسیر را برای توسعه توربینهای بادی حتی بزرگتر در مناطق خشکی نیز هموار میکند. کارشناسان پیشبینی میکنند چنین توربینهای غولپیکری میتوانند ثبات تولید برق از انرژی باد را تا ۲۰ درصد افزایش و هزینههای آن را تا ۳۵ درصد کاهش دهند.
شرکت رادیا اعلام کرده که ویندرانر ظرف ۴ سال آینده قادر به پرواز خواهد شد. لاندستروم هدف اصلی از این پروژه را تسریع در توسعه انرژی بادی عنوان میکند.
گنجایش حمل فوقالعاده ویندرانر میتواند کاربردهای ارزشمند دیگری نیز در حوزههای نظامی و جابجایی تجهیزات سنگین داشته باشد.
پروژه ویندرانر در حالی آغاز می شود که صنعت تولید برق بادی با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می کند. اما براساس پیش بینیها، ظهور توربینهای بادی زمینی مجهز به پره های ۹۰ متری میتواند موجب دگرگونی چشمگیری در این صنعت شود.
نیروگاه های بادی مجهز به چنین پره های غول پیکری قادر خواهند بود تا دو برابر نیروگاه های فعلی، انرژی تولید کنند. این امر انرژی باد را در مناطقی که هم اکنون برای تولید انرژی از این منبع مقرون به صرفه نیستند، به گزینهای رقابتی تبدیل خواهد کرد.
این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.
منبع: ایتنا