کلید گمشده فرهنگ در نگاه نوآورانه قرآن است
ایسنا/خراسان رضوی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: یکی از کلیدهای گمشده در فرهنگ، نگاه نوآورانه است؛ این نوآوری نیازمند این است که چشمهای خود را بشوییم و با نگاه جدیدی به این کلام الهی بپردازیم.
سعید خدیوی در گفتوگو با ایسنا در خصوص برگزاری هفدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اظهار کرد: کتاب قرآن نسبت به سایر کتب الهی ویژگی منحصر بهفردی دارد که آن ویژگی فرهنگ چندمعنایی و تودرتویی معانی قرآن است، زیرا از هر آیه قرآن چند معنای مختلف تعبیر میشود و فهم جدیدی را به مخاطبان ارائه میکند. این ظرفیت قرآن باعث میشود که در هر عصری بتوانیم با نگاه جدیدی به قرآن رجوع کنیم و مسائل خود را از درون آن پیدا کنیم.
وی اضافه کرد: یکی از کلیدهای گمشده در فرهنگ، نگاه نوآورانه است؛ این نوآوری نیازمند این است که چشمهای خود را بشوییم و با نگاه جدیدی به این کلام الهی بپردازیم. نوآوریهای جدید به این معناست که ما بتوانیم فهم جدیدی نسبت به نیازهای امروز خود از این ادبیات قرآنی استخراج کنیم، زیرا این کلام الهی هیچگاه پایانی ندارد و در تمامی جوامع، متناسب با آن و متناسب با نیازهای روز پاسخهای جدیدی را ارائه میکند.
خدیوی عنوان کرد: متاسفانه امروز در عرصه فرهنگ دچار نوعی سردرگمی و تشتت شدهایم که به وضوح در مظاهر بیرونی فرهنگ نیز سرایت کرده است، به این معنی که این ناآگاهی فرهنگی که در درون جامعه به وجود آمده است در مظاهر عینی و بیرونی نیز نمایان شده است.
وی تصریح کرد: همه ما میدانیم که ادیان برای خدمت به انسان از جانب خداوند نازل شدهاند، لذا دین اسلام که آخرین و کاملترین دین محسوب میشود نیز برای رفع و حل مشکلات انسانها که یکی از مهمترین آنها مشکلات فرهنگی و اجتماعی است به پیامبر(ص) نازل شده است. امروزه وقتی به مشکلات و معضلات جامعه توجه میکنیم، متوجه میشویم که شکاف فرهنگی و اختلافات فرهنگی یکی از مهمترین مشکلات جامعه ما محسوب میشود، اما قرآن که نسخهای شفابخش برای همه انسانها است در خود راهحلهایی بیان کرده است که انسانها را نجات دهد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ادامه داد: خداوند در آیه 103 سوره آلعمران فرموده است «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا وَاذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَکُنْتُمْ عَلَیٰ شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَکُمْ مِنْهَا کَذَٰلِکَ یُبَیِّنُ اللَّهُ لَکُمْ آیَاتِهِ لَعَلَّکُمْ تَهْتَدُون؛ و همگی به رشته (دین) خدا چنگ زده و به راههای متفرّق نروید و به یاد آرید این نعمت بزرگ خدا را که شما با هم دشمن بودید، خدا در دلهای شما الفت و مهربانی انداخت و به لطف و نعمت خدا همه برادر دینی یکدیگر شدید و در پرتگاه آتش بودید، خدا شما را نجات داد. بدین گونه خدا آیاتش را برای (راهنمایی) شما بیان میکند، باشد که هدایت شوید». این آیه به خوبی راهحل را برای مشکلات اجتماعی در جامعه بیان کرده است، ریسمان الهی نیز به گفته پیامبراکرم(ص) قرآن و اهل بیت(ع) هستند.
خدیوی گفت: در قسمتهایی که دچار مشکل شدهایم باید به کلامالله رجوع کرده و مشکل خود را با نظر الهی حل کنیم. این امر فقط برای جامعه ما صدق نمیکند بلکه برای همه مسلمانان نیز نبود اتحاد و همبستگی منجر به مشکلات فراوانی شده است، به عنوان مثال این جنایاتی که روزانه در غزه اتفاق میافتد و ظلم عیانی که درحال شکلگیری به مردم سرزمین فلسطین است، به دلیل شکاف و عدم اتحاد بین مسلمانان است.
انتهای پیام
این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید
منبع خبر