فناوری اطلاعات

محدودیت های صادراتی آمریکا بلای جای سرمایه گذاران شد



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، بایدن هفته گذشته با هدف حفاظت از امنیت ملی، جلوگیری از خروج سرمایه و نیروی کارشناس آمریکایی برای کمک به نوین سازی ارتش چین، دستور اجرایی امضا و سرمایه گذاری جدید در فناوری های حساس این کشور از جمله تراشه های رایانشی را منع کرد.

در این میان سرمایه گذاران آمریکایی از این خبر چندان خوشحال نیستند. آنها معتقدند چنین محدودیت هایی کمتر از تصوراتشان است و بعید به نظر می رسد به سرمایه گذاری های غیر فعال در سهام عمومی چین گسترش یابد. اما چند کارشناس اشاره کردند نگرانی اصلی آنها تصمیم چین برای انتقام از اقدام بایدن است.

ریک مکلر یکی از شرکای شرکت سرمایه گذاری چری لین در نیوجرسی آمریکا می گوید: پیامد این اقدام تا حد زیادی به واکنش چین بستگی دارد. کارزار فناوری بین دو کشور تاثیر منفی زیادی بر بازار دارد و به نظر می رسید دولت سعی دارد بدون افزایش تنش با چین این اقدام را اعلام کند.

وزارت بازرگانی چین در واکنش به دستور اجرایی بایدن اظهار نگرانی و اعلام کرد این کشور حق اقدام متقابل را برای خود محفوظ نگه داشته است. برخی تحلیلگران چینی معتقدند گزینه های انتقام جویانه پیش روی چین محدود هستند، بنابراین تنش بین دوکشور بیشتر نمی شود.

از سوی دیگر برخی معتقدند چنین دیدگاهی بسیار خوش بینانه است.

در ماه می پس از آنکه دولت آمریکا مجموعه ای از محدودیت های صادراتی را بر قطعات و ابزارهای تراشه سازی به چین وضع کرد، این کشور نیز در مقابل شرکت تراشه سازی آمریکایی میکرون را هدف گرفت.

تیم پلامب مدیر ارشد اجرایی صندوق « پلامب فاندز» در این باره می گوید: ساده انگارانه است که تصور کنیم چین هیچ اقدام انتقام جویانه ای انجام نخواهد داد. این کشور می تواند صادرات فلزات نادری که در محصولات الکترونیک، خودروهای برقی و دیگر تجهیزات به کارمی رود را محدود کند و در نتیجه دیگر شرکت های فناوری آمریکایی را هدف بگیرد.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا