سرمایهگذاری آسان در بورس با صندوقهای بخشی
—————- رپرتاژ آگهی —————–
تقریبا همه افراد، به دلیل حفظ دارایی خود و افزایش ارزش آن به دنبال راهی برای سرمایه گذاری هستند و یکی از دغدغههای هر سرمایهگذار، انتخاب بازار مناسب برای سرمایهگذاری است؛ سرمایه گذاری روشهای گوناگونی دارد و هر فرد با توجه به میزان ریسکپذیری، مقدار دارایی و بازده مورد انتظار خود میتواند در داراییهای مختلفی از جمله طلا، صندوقهای سرمایه گذاری، سهام، ملک، خودرو و … سرمایه گذاری نماید.
مناسبترین روش برای افرادی که وقت یا دانش کافی برای سرمایهگذاری در بورس را ندارند، خرید واحدهای صندوق سرمایهگذاری است. صندوقهای سرمایهگذاری یکی از روشهای سرمایهگذاری غیر مستقیم در بورس به شمار میروند.
صندوقهای سرمایه گذاری
صندوقها داراییهای خرد و کلان افراد را جمع آوری کرده و در بخشهای مختلفی سرمایه گذاری میکنند. روش سرمایه گذاری در صندوقها، با توجه به نوع صندوق متفاوت است و از نظر شیوه خرید و فروش به دو نوع قابل معامله در بورس (ETF) و صندوقهای مبتنی بر صدور و ابطال دسته بندی میشوند.
خرید و فروش واحدهای صندوقهای قابل معامله یا ETF با داشتن کد بورسی و ثبت نام سجام از طریق سامانههای معاملاتی کارگزاریها انجام میشود. سرمایهگذاری در صندوقهای صدور و ابطالی نیز معمولا از طریق سامانه اختصاصی هر صندوق یا به صورت حضوری امکانپذیر است.
از مزایای سرمایه گذاری در صندوقها، میتوان به امکان خرید واحدهای صندوق به صورت غیر حضوری و آنلاین، امکان سرمایه گذاری با مبالغ اندک ، عدم نیاز به صرف زمان برای آموزش و رصد بازار و … اشاره کرد.
صندوقهای سرمایه گذاری انواع مختلفی دارند که هر شخص با توجه به شرایط خود میتواند در یک نوع یا انواع مختلفی از صندوقها، سرمایهگذاری نماید. انواع مختلف صندوقهای سرمایه گذاری عبارتند از: صندوقهای سهامی، صندوق درآمد ثابت، صندوق مختلط، صندوق مبتنی بر طلا، صندوقهای تضمین اصل سرمایه، صندوقهای اهرمی، صندوق صندوقها، صندوق تامین مالی، صندوق بخشی، صندوق شاخصی، صندوق نیکوکاری، صندوق بازارگردانی، صندوق سرمایه گذاری املاک و مستغلات.
در این مقاله قصد داریم به بررسی صندوق بخشی بپردازیم.
صندوق بخشی
صندوق سرمایه گذاری بخشی (Sector Funds) یکی از انواع صندوقهای قابل معامله در بازار (ETF) است که دارایی خود را در یک بخش یا صنعت خاص مانند فلزات اساسی، خودروسازی، پتروشیمی، تکنولوژی، غذایی و… سرمایهگذاری میکند. طبق مقررات، لازم است تا این صندوقها حداقل ۷۰ درصد از کل داراییهایی خود را در یک صنعت خاص و حداکثر ۱۰ درصد دارایی خود را در سهام سایر صنایع سرمایهگذاری کنند.
به عنوان مثال صندوق بخشی فلزات بیش از ۷۰ درصد از داراییهای خود را بر روی سهام بخش فلزات اساسی مانند آهن، فولاد، مس، آلومینیوم، سرب، نیکل و … سرمایه گذاری میکند.
در نتیجه تغییر در ارزش فلزات اساسی، بر صورتهای مالی این شرکتها، ارزش سهام آنها و در نتیجه بر قیمت صندوق بخشی فلزات تاثیر میگذارد. همچنین صنعت فلزات اساسی، به عنوان یکی از بخشهای بزرگ بازار سرمایه، توانسته است در سالهای گذشته بازدهی مناسبی را برای سرمایهگذاران به ارمغان بیاورد.
همچنین صندوق بخشی خودرویی نیز حداقل ۷۰ درصد از دارایی خود را در سهام شرکتهای فعال در صنعت خودرویی سرمایه گذاری میکند.
ویژگیهای صندوقهای بخشی
با سرمایه گذاری در صندوقهای بخشی دیگر نیازی به تحلیل تمام سهام یک صنعت برای انتخاب یک یا چند سهم مناسب وجود ندارد و در کمترین زمان افراد امکان کسب بازدهی از صنایع مختلف را خواهند داشت.
در صورت عدم استفاده از صندوق بخشی، لازم است تا هر فرد به عنوان مثال برای کسب بازدهی از صنعت فلزات اساسی، ۴ یا ۵ سهم مناسب را از میان سهام موجود در این صنعت خریداری کرده تا بتواند بازدهی مطلوبی را کسب کند. بدین ترتیب ممکن است، پرتفویی پراکنده و شلوغ برای افراد تشکیل شود.
اما با سرمایهگذاری در صندوقهای بخشی، افراد هم زمان میتوانند در صنایع مختلفی از جمله فلزات اساسی، صنایع غذایی، املاک، دارویی، خودرویی و … سرمایهگذاری کرده و ریسک سرمایه گذاری خود را نیز کنترل کنند.
یکی دیگر از ویژگیهای صندوقهای بخشی، وابستگی زیاد بازدهی آنها به بازدهی صنعت مدنظر است و لازم است تا برای سرمایهگذاری در صندوق بخشی حتما شرایط صنعت را بررسی کرده و در زمان مناسب اقدام به خرید کنید. موارد دیگری مانند تحریم، تصمیمات و سیاستهای دولت، تغییرات تکنولوژی و … در صندوقهای بخشی، به دلیل سرمایه گذاری این صندوقها در یک صنعت خاص، بر بازدهی آنها تاثیر گذار خواهد بود.
این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.
منبع: ایتنا