جزییات برگزاری مسابقات بینالمللی هوش مصنوعی و برنامه سازی
به گزارش خبرنگار مهر، حمید ضرابیزاده رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف در نشست خبری برگزاری مسابقات بین المللی رایان که امروز در محل معاونت علمی برگزار شد، ضمن اشاره به اینکه مسابقات رایان در دو حوزه هوش مصنوعی و برنامه سازی برگزار می شود، گفت: مسابقات در حوزه برنامه سازی در سه سطح استانی، ملی و منطقه ای و بین المللی برگزار می شود که در مسابقات استانی ۵۰ تیم ۳ نفره به رقابت می پردازند و به منظور فراهم آوردن امکان حضور شرکتکنندگان از مناطق مختلف کشور در مسابقه بینالمللی برنامهسازی رایان، به هر یک از مسابقات دانشگاهی یک سهمیه شرکت در مسابقه نهایی بینالمللی رایان اختصاص یافته است.
وی افزود: این سهمیه به برترین تیم شرکتکننده (از دانشگاههای خارج از تهران) در هر یک از مسابقات دانشگاهی تخصیص مییابد. بدین ترتیب عضوی از تیم برتر که در مسابقه انتخابی بینالمللی رایان بالاترین رتبه را نسبت به اعضای همتیمی خود کسب کند، با استفاده از این سهمیه به صورت مستقیم به مسابقه نهایی بینالمللی رایان راه خواهد یافت. این سهمیه در طول سال به حداکثر یک تیم از هر استان تعلق مییابد.
رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف با اعلام اینکه مسابقات در سطح ملی و منطقه ای ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۳ به دو صورت مجازی و حضوری برگزار می شود، گفت: در مرحله اول ۱۰۰۰ نفر به صورت مجازی با یکدیگر رقابت میکنند و در مرحله دوم که به صورت حضوری ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳ در دانشگاه صنعتی شریف برگزار میشود، ۲۵۰ نفر حضور خواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه در سطح بین الملل، طراحی سوالات مسابقه به پایان رسیده و از امروز ۳۰ مهرماه مسابقات مقدماتی در این سطح آغاز می شود، گفت: مرحله نهایی مسابقه بینالمللی برنامهسازی رایان با شرکت حدودا ۱۰۰ نفر برگزیده مرحله انتخابی به صورت حضوری در تهران برگزار خواهد شد. ثبت نام های این بخش از سایر کشورها هنوز آغاز نشده است.
ضرابیزاده به جوایز مسابقه بینالمللی برنامهسازی رایان اشاره کرد و گفت: به نفر اول مدال طلای مسابقه و ۱۵ هزار دلار جایزه نقدی، نفر دوم مدال نقره مسابقه و ۱۰ هزار دلار جایزهی نقدی و نفر سوم مدال برنز مسابقه و ۵ هزار دلار جایزه نقدی اهدا خواهد شد. همچنین به نفرات چهارم تا ششم هر یک ۲ هزار دلار جایزه نقدی و نفرات هفتم تا دهم هر یک هزار دلار جایزه نقدی اهدا می شود.
محمد حسین رهبان دبیر بخش هوش مصنوعی مسابقات بین المللی رایان و مدیر گروه هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی شریف در ادامه این نشست اظهار کرد: همگام با مسابقات بینالمللی برنامهسازی رایان، نخستین دوره مسابقات بینالمللی هوش مصنوعی رایان به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف و با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در سه مرحله برگزار میشود.
دبیر بخش هوش مصنوعی مسابقات بین المللی رایان با بیان اینکه موضوع اصلی مسابقه نهایی هوش مصنوعی «اعتمادپذیری در یادگیری ژرف» است، گفت: در رویداد رایان در بخش هوش مصنوعی، ۴ هزار و ۵۰۰ نفر از ۵۷ کشورهای مختلف ثبتنام کردهاند که بیشترین ثبت نام کنندگان از کشور ایران و بعد از آن از کشورهای پاکستان، هند، ترکیه، مصر، اردن، روسیه، چین، عربستان، لبنان، بریتانیا، ایالات متحده و کانادا بوده اند.
وی با بیان این مطلب که ۲ مرحله ابتدایی این رویداد به صورت آنلاین و مرحله نهایی به صورت حضوری در تهران برگزار می شود، افزود: در حال حاضر شرکتکنندگان در مسابقات بین المللی حوزه هوش مصنوعی در تیمهای ۵ نفره از ۲۶ مهرماه به صورت آنلاین با یکدیگر در حال رقابت هستند و در نهایت ۱۵۰ تیم برتر به مرحله بعدی وارد میشوند. مرحله دوم این رقابت نیز به صورت آنلاین برگزار میشود و سؤالاتی که به آنها ارائه میشود، سؤالات تخصصیتر خواهد بود.
رهبان با اشاره به برگزاری مرحله دوم مسابقات بینالمللی هوش مصنوعی رایان از ۱۰ آبان تا ۲۳ آبان، افزود: ۱۰ تا ۱۵ تیم برتر به مرحله رقابتهای نهایی راه مییابند و به مسابقه حضوری که در تهران برگزار می شود، دعوت خواهند شد. داوران این بخش مجموعهای از اساتید دانشگاه صنعتی شریف و سایر دانشگاههای کشور مثل دانشگاههای هنگ کنگ، سنگاپور، امریکا و قطر هستند.
این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف ضمن اشاره به اینکه در مرحله دوم مسابقات هوش مصنوعی، سه سؤال مرتبط با مبحث اعتمادپذیری در هوش مصنوعی مطرح خواهد شد و در نهایت ۱۵ تیم برتر انتخاب خواهند شد، بیان کرد: این تیمها از جنبههای مختلف از جمله خلاقیت و کیفیت علمی توسط داوران داخلی و خارجی مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
دبیر بخش هوش مصنوعی مسابقات بین المللی رایان درباره جوایز این بخش نیز توضیح داد و گفت: به تیم اول مسابقات ۲۰ هزار دلار جایزه نقدی، تیم دوم: ۱۰ هزار دلار جایزه نقدی و تیم سوم: ۵ هزار دلار جایزهی نقدی اهدا می شود.
رهبان در پاسخ به سوالی درباره احتمال بروز مشکل در برگزاری مسابقات آنلاین به دلیل محدویت های اینترنت در کشور گفت: نگرانی از بابت اتصال شرکت کنندگان خارجی در این مسابقات نداریم و اوضاع اینترنت در کشور نگران گننده نیست. برای چالشهایی که وجود داشت از راهکارهایی مثل میرورکردن (منعکس کردن صفحه نمایش موبایل، تبلت یا لپتاپ روی یک نمایشگر دیگر مانند تلویزیون) استفاده کردیم و در خصوص محدودیت های موجود نیز رایزنی هایی را انجام دادیم و در حال حاضر پهنای باند خوبی داریم. خوشبختانه مسابقات آنلاین حدود ۴ روز است که آغاز شده و تاکنون مشکل خاصی در این فرایند نداشتیم.
این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید
منبع:مهر