فناوری های نوین

تولید نانوداروی ضدسرطان ۲۵ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی دارد



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، احمد پوراحدی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان اکسیر نانوسینا با اشاره به طراحی و تولید داروهای ضد سرطان و مبتنی بر نانوفناوری عنوان کرد: شرکت دانش‌بنیان اکسیر نانو سینا فعالیت خود را از سال ۱۳۸۸ در حوزه تولید داروهای ضد سرطان آغاز کرده است. زمینه فعالیت این شرکت دانش‌بنیان، تولید داروهای نانویی و تولید داروی نانو میسلی و نانولیپوزومی است.

وی افزود: یکی از داروهای ضدسرطان خارجی که حدود هشت سال است در بازار ایران وجود دارد، دوکسوروبیسین لیپوزومال است که برای طیف گسترده‌ای از سرطان‌ها، به طور عمده برای سرطان پستان و بعد سرطان خون استفاده می‌شود. البته نمونه معمولی این دارو، عوارض جانبی بسیار زیادی دارد.

پوراحدی ادامه داد: چند سال پیش یک شرکت آمریکایی، دارویی را وارد بازار کرد که عوارض جانبی دوکسوروبیسین را کاهش داد و قیمت بسیار بالایی نیز برای آن در نظر گرفت اما خوشبختانه با تولید این دارو توسط متخصصان شرکت دانش‌بنیان اکسیر نانوسینا در عین برخورداری از کیفیت مشابه نمونه خارجی، قیمت تمام شده دارو برای بیماران تا یک سوم نمونه وارداتی کاهش یافت و تمام نیاز بیماران با استفاده از داروی ساخت ایران تأمین می‌شود.

وی همچنین گفت: تا پیش از تولید دوکسوروبیسین نانو لیپوزومال توسط اکسیر نانو سینا، سازنده این دارو، شرکتی آمریکایی بود و در هر ویال این دارو را بسته به نوع کشور از حدود ۶۰۰ تا ۹۰۰ دلار به فروش می‌رساند. اما با ساخت این دارو توسط متخصصان این شرکت دانش‌بنیان، ضمن تأمین نیاز بیماران با عوارض جانبی کم‌تر به ویژه برای بیماران قلبی، زمینه برای کاهش خروج ارز نیز فراهم شده است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان اکسیر نانوسینا با اشاره به استفاده از فناوری نانولیپوزوم در داروی دوکسوروبیسین ساخت این شرکت دانش‌بنیان گفت: با تکیه به این فناوری، ماده دارویی فقط به سلول‌های سرطانی وارد می‌شود و سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد، به همین دلیل عوارض جانبی آن بسیار کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان این‌که کار پژوهش و مطالعات فناورانه برای ساخت این دارو، از یک دهه قبل توسط جمعی از متخصصان دانشگاهی این شرکت دانش‌بنیان آغاز شده عنوان کرد: علیرغم تمامی سخت‌گیری‌های وزارت بهداشت توانستیم تمامی مجوزها را اخذ کنیم و این محصول دانش‌بنیان اکنون نیاز بیماران سرطانی را تأمین می‌کند.

این فعال فناور به اشتغال ایجاد شده توسط این شرکت دانش‌بنیان اشاره کرد و افزود: اکسیر نانو سینا ۵۰ نفر نیروی انسانی دارد که بخش عمده‌ای از پرسنل، متخصصان و دارای تحصیلات تکمیلی هستند.

پوراحدی با اشاره به سهم تولیدات دانش‌بنیان از بازار داروهای ضد سرطان گفت: در ایران حدوود ۲۰ تا ۲۵ هزار ویال از همین دارو استفاده می‌شود. این شرکت دانش‌بنیان پنج سال است که موفق شده، کل نیاز کشور را تأمین کند و زمینه‌ساز ذخیره سالیانه ۲۵ میلیون دلار سرمایه‌های ارزی کشور شود.

وی با اشاره به ورود این شرکت دانش‌بنیان به حوزه صادرات با اخذ تاییدیه‌های بین‌المللی عنوان کرد: صادرات دارو دارای الزامات و بعضاً مشکلات خاص خود است؛ اما علیرغم وجود این مشکلات، این محصل در عراق و فیلیپین در حال ثبت است و به کشور سوریه صادرات مستمر دارد.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان اکسیر نانوسینا با اشاره به ضرورت حمایت‌های گسترده برای ورود محصولات دانش‌بنیان به بازارهای بین‌المللی عنوان کرد: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری همواره به شیوه‌های مختلف حمایت خود را از صادرات محصولات دانش‌بنیان نشان داده است، اما صادرات و ثبت محصول نیاز به مدارکی دارد که هزینه‌های زیادی به شرکت تحمیل می‌کند. حمایت در تأمین مالی ثبت می‌تواند می‌تواند زمینه‌ساز ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به بازار جهانی شود.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا