فناوری های نوین

تخصیص ۲۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات به دانش بنیان های صنعت برق



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، زمانیان در خصوص فعالیت های این ستاد گفت: با توجه به تغییر عنوان این ستاد، اهداف و ماموریت های جدیدی برای ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان انرژی تعریف شده است. از جمله این اهداف می توان به توسعه بازار اقتصاد دانش بنیان حوزه انرژی با بهره گیری از ظرفیت زیست بوم فناوری و نوآوری کشور، پیاده سازی پروژه های اقتصاد محور، پیشران و استراتژیک در حوزه انرژی با استفاده از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان و بهره برداری حداکثری از همه ظرفیت های پیش بینی شده در قانون جهش تولید دانش بنیان اشاره کرد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان انرژی خاطر نشان کرد: فعالیت ها و اقدامات مناسبی در حوزه نفت،گاز و نیرو در حال برنامه ریزی و انجام است. به عنوان نمونه در سال جدید، جلسات کارگروه ماده ۸ آیین نامه حمایت از تولید، دانش بنیان و فناور و اشتغال آفرین در صنعت آب و برق به طور منظم در حال برگزاری بوده که هدف اصلی این کارگروه تخصیص بهینه تسهیلات خطرپذیر موضوع بخشی از بند (ط) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور تا سقف ۲۶ هزار میلیارد ریال به شرکت های دانش بنیان صنعت برق و شرکت های فعال در حوزه الگوی مصرف انرژی است.

زمانیان ادامه داد: مسئولیت این کارگروه بر عهده معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان بوده و با همکاری سایر اعضای کارگروه، شیوه نامه و فرآیند مناسبی جهت تخصیص تسهیلات مذکور به شرکت های دانش بنیان تدوین شده است.

وی با اشاره به اهمیت انرژیهای تجدید پذیر تاکید کرد: یکی دیگر از فعالیتهای مهم این ستاد، پیگیری اجرایی کردن ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان و کمک به توسعه شرکت های فعال و زیر ساختهای این حوزه با کمک منابع حاصله از اجرای این قانون است.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بینان انرژی افزود: مطابق این قانون، صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یگ مگاوات موظفند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاه های تجدید پذیر تامین نمایند که این سهم باید در پایان سال پنجم به حداقل پنج درصد برسد. در غیر این صورت وزارت نیرو موظف است سهم مذکور از برق مصرفی این صنایع را با تعرفه تجدید پذیر محاسبه نموده و از صنایع اخذ نماید. میزان ۲۵ درصد از این هزینه دریافتی، پس از واریز به حساب خزانه داری کل کشور به حساب معاونت علمی واریز می گردد تا صرف حمایت از آزمایشگاهها، شرکت های دانش بنیان و سایر موارد مرتبط با توسعه برق تجدید پذیر گردد.

زمانیان در تشریح برنامه های اصلی ستاد افزود : یکی از اولویت های کاری ستاد، کمک به رفع مشکل ناترازی گاز با همکاری وزات نفت و صمت و بهره گیری از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان فعال این حوزه است. از جمله فناوریهایی که این ستاد برای رفع این مشکل برآن تمرکز دارد می توان به استفاده از ظرفیت شبکه انتقال و توزیع گاز کشور (ایستگاه های تقویت و تقلیل فشار گاز)، فناوری SNG ، مایع سازی گاز (LNG) و بهره برداری از مخازن گازی نامتعارف اشاره نمود.

یکی دیگر از برنامه های ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان انرژی، اجرایی سازی بازار بهینه سازی مصرف انرژی و محیط زیست است که آیین نامه ایجاد آن در سال ۱۳۹۶ از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شده است. همچنین آیین نامه اجرایی بازار در سال ۱۴۰۰ ابلاغ و معاونت علمی وظیفه راه اندازی سامانه ای به منظور تهیه و تنظیم گزارش های پایش و ارزیابی عملکرد فعالین بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست و معرفی سالانه فناوری های نوین حوزه بهینه سازی انرژی و محیط زیست را برعهده دارد.

زمانیان افزود: ساز و کار بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست به گونه ای است که شرکتهای فعال حوزه بهینه سازی با ارائه پروپوزالهای مناسب و تصویب آنها در نهادهای تخصصی بازار (ایفکو و ساتبا) بتوانند به میزان انرژی صرفه جویی شده پس از اجرای طرح خود، گواهی هایی قابل معامله در بورس انرژی را دریافت نموده و با قیمت های بالاتری نسبت به هزینه برقه صرفه جویی شده آنها را به فروش برسانند.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان انرژی در پایان تصریح کرد: این ستاد آمادگی خود را برای اجرایی سازی اولویت های ارائه شده با کمک شرکت های دانش بنیان و فعال حوزه انرژی اعلام می کند.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا