برچسب هوشمندی که جان بیماران را پس از جراحی نجات میدهد
دکتر چت هامیل از دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس میگوید اگر چنین نشتهایی به موقع تشخیص داده نشوند، ۳۰ درصد احتمال بستری شدن بیمار به مدت بیش از ۶ ماه در بیمارستان وجود دارد. همچنین ۲۰ درصد خطر مرگ برای آنها متصور است.
اسکنهای سونوگرافی معمولی قادر به تشخیص دقیق این مشکل نیستند، زیرا نمیتوانند بین مایعات گوارشی و دیگر مایعات بدن مانند خون تفاوت قائل شوند. اینجاست که برچسب بایوسام کاربرد پیدا میکند.
این برچسب نازک و منعطف از چندین دیسک فلزی با فاصله از هم ساخته شده که در یک پایه هیدروژلی حساس به pH قرار گرفتهاند. این برچسب قبل از بستن محل برش، به راحتی به اندام مورد نظر در نزدیکی زخم میچسبد.
تا زمانی که نشتی رخ ندهد، بایوسام در وضعیت عادی خود باقی میماند. اما اگر مایعات گوارشی شروع به نشت کنند، افزایش اسیدیته اطراف زخم باعث انبساط پایه هیدروژلی و دور شدن دیسکهای فلزی از هم میشود.
این تغییر فاصله دیسکها را میتوان با استفاده از اسکن اولتراسوند و کمک نرمافزار پردازش تصویر، تشخیص داد. در آزمایشهای دکتر هامیل، بایوسام در عرض چند دقیقه به تغییرات pH واکنش نشان میدهد.
این برچسب حتی وقتی در عمق ۱۰ سانتیمتری کاشته شود، کاملا قابل تصویربرداری با سونوگرافی است.
استفاده از بایوسام زندگی بسیاری از بیماران پس از اعمال جراحی گوارشی را نجات خواهد داد، زیرا نشت مایعات را بسیار سریعتر از روشهای فعلی تشخیص میدهد.
این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.
منبع: ایتنا