اخبار سایت

اروپا با قرارداد تنظیم مقررات هوش مصنوعی موافقت کرد


با این توافق مهم، اتحادیه اروپا به اولین قدرت بزرگ جهانی تبدیل می‌شود که قوانین حاکم بر هوش مصنوعی را وضع می‌کند.

توافق روز جمعه بین کشورهای اتحادیه اروپا و اعضای پارلمان اروپا پس از نزدیک به ۱۵ ساعت مذاکره انجام شد. دو طرف این توافق قرار است در روزهای آینده جزئیات را نهایی کنند.

تیری برتون، کمیسر اتحادیه اروپا، در یک کنفرانس مطبوعاتی در‌این‌باره گفت: «این یک روز تاریخی بود، زیرا نشان داد که اروپا خودش را به‌عنوان یک پیشگام در زمینه هوش مصنوعی قرار داده و اهمیت نقش خود به‌عنوان تنظیم‌کننده استاندارد جهانی را درک کرده است.»

این توافق‌نامه مدل‌های بنیادی مانند چت جی‌پی‌تی و سیستم‌های هوش مصنوعی عمومی (GPAI) را ملزم می‌کند تا قبل از عرضه به بازار، از تعهدات مربوط به شفافیت پیروی کنند. این برنامه‌ها لازم است که اسناد فنی، مطابقت با قانون کپی رایت اتحادیه اروپا و خلاصه‌های دقیق درباره محتوای استفاده‌شده را ارائه کنند.

مدل‌هایی با احتمال خطر سیستمی بالاتر نیز باید ارزیابی‌های مدل، ارزیابی کاهش خطرات سیستمی، اطمینان از امنیت سایبری و بهره‌وری انرژی را به اتحادیه اروپا گزارش کنند.
 

همچنین مقرر شده است که دولت‌ها فقط می‌توانند از این ابزار برای نظارت بیومتریک و تشخیص‌چهره ضروری در فضاهای عمومی، پیشگیری از تهدیدهای فعلی یا قابل‌پیش‌بینی مانند حملات تروریستی و جست‌وجو برای افراد مظنون به جنایت‌های جدی استفاده کنند.

این توافقنامه بهره گرفتن از فناوری هوش مصنوعی را به‌منظور امتیازدهی اجتماعی و به کار گرفتن در سیستم‌های طبقه‌بندی با استنتاج عقاید سیاسی، مذهبی، فلسفی، گرایش جنسی و نژادی ممنوع می‌کند.

در عین حال تاکید شده است که حق شکایت درخصوص سوءاستفاده از این ابزارها وجود دارد. جریمه تخلفات از ۷.۵ میلیون یورو یا ۱.۵ درصد گردش مالی تا ۳۵ میلیون یورو یا هفت درصد از گردش مالی جهانی متغیر است.

برخی از گروه‌های تجاری از‌جمله «دیجیتال یوروپ» و گروه حقوق دیجیتال اروپا از تصویب چنین قوانینی انتقاد کرده‌اند و آن را به‌عنوان بار دیگری روی دوش شرکت‌ها، علاوه بر سایر قوانین اخیر دانستند.

انتظار می‌رود این قانون در اوایل سال آینده پس از تصویب رسمی آن از هر دو طرف لازم‌الاجرا و دو سال پس از آن اعمال شود.

قوانین بلندپروازانه هوش مصنوعی اروپا در حالی نوشته می‌شود که شرکت‌هایی مانند اوپن ای‌آی همچنان به کشف کاربردهای جدید فناوری خود ادامه می‌دهند که باعث تحسین و در‌عین‌حال بروز نگرانی‌های بیشتر شده است. مالک گوگل آلفابت (GOOGL.O) روز پنجشنبه یک مدل هوش مصنوعی جدید به نام جمینی (Gemini) را برای رقابت با اوپن ای‌آی راه‌اندازی کرد.

با این حال، برخی از کارشناسان معتقدند که قانون اتحادیه اروپا می‌تواند به طرحی برای سایر دولت‌ها و جایگزینی برای رویکردهای ایالات متحده و قوانین موقت چین تبدیل شود.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا