دانش و علمدانش و فناوری > علم و دانش

بارش شهابی «شلیاقی» فردا به اوج می‌رسد؛ مشاهده ۱۵ تا ۲۰ شهاب در ایران



به گزارش خبرنگار مهر، طی اوج رویداد بارش شهابی «شلیاقی»، زمین از متراکم‌ترین قسمت جریان بقایای به جا مانده از ستاره دنباله دار تاچر می‌گذرد و همین امر بیشترین شانس برای یک نمایش ایده آل از شهاب‌ها ارائه می‌دهد.

در سال جاری میلادی بهترین زمان برای رصد بارش شهابی چنگ ساعت سه یا چهار صبح قبل از طلوع خورشید به وقت محلی آمریکا است. در این زمان آسمان در تاریک‌ترین حالت ممکن است و کانون بارش (radiant) یا نقطه‌ای در آسمان که بارش شهابی چنگی از آن سرچشمه می‌گیرد، به بالاترین نقطه در آسمان رسیده است. هرچه کانون بارش بالاتر باشد، شهاب‌های بیشتری قابل مشاهده خواهند بود. اما نباید مستقیم به کانون بارش نگاه کرد بلکه باید اندکی از کنار شاهده بود تا طولانی‌ترین و درخشان‌ترین شهاب‌ها را دید.

هرچند شهاب‌ها در اواخر شب قابل مشاهده هستند، به طور کلی در بارش‌های شهابی پس از نیمه شب شهاب‌های بیشتری تولید می‌شود زیرا طی بارش شهابی زمین از میان جریانی از بقایای به جا مانده از یک ستاره دنباله دار گذر می‌کند.

این بارش شهابی در ایران نیز قابل مشاهده است؛ در زمان اوج بارش که ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه فردا سه‌شنبه دوم اردیبهشت اتفاق می‌افتد، به شرطی که خورشید و ماه در آسمان نباشد و ابر و آلودگی نوری و غبار نداشته باشیم و کانون بارش بالای سر ناظر قرار داشته باشد، حداکثر ۱۸ شهاب در ساعت از این بارش شهابی ببینیم. سرعت شهاب‌ها نیز حدود ۴۷ کیلومتر بر ساعت اعلام شده است.

بهترین زمان برای مشاهده شهاب‌های بارش شهابی شلیاقی، بعد از غروب آفتاب شب دوم اردیبهشت خواهد بود و انتظار می‌رود نهایتاً ۸ تا ۹ شهاب از این بارش شهابی را ببینیم. رصدگران در آسمان‌های پاک و تاریک چنانچه خوش اقبال باشند شاید بتوانند حدود ۱۵ تا ۲۰ شهاب با احتساب شهاب‌های پراکنده در شامگاه دوم اردیبهشت ببینید.

مسیر ظهور شهاب‌ها در این بارش به‌گونه‌ای است که گویی از سمت صورت فلکی شلیاق در آسمان ظاهر می‌شوند که در شب‌های اردیبهشت، ابتدای شب در مشرق قرار دارد.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا