فناوری های نوین

تیم رباتیک دانش آموزان ایرانی عازم پکن می شود



به گزارش خبرنگار مهر، نادر نوبخت سرپرست تیم رباتیک دانش آموزان ایران در مسابقات ۲۰۲۳ پکن در نشست خبری که امروز در دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: ۴۲ دانش آموز در رده سنی ۹ تا ۱۷ سال و از استان های فارس، خراسان رضوی، تهران، البرز و کردستان در تیم ایران حضور دارند.

نوبخت با اشاره به اینکه دو دانشگاه تهران و علم و صنعت در بحث رباتیک فعال هستند و دوره های تخصصی رباتیک برگزار می کنند، گفت: تیم اعزامی دانش آموزی رباتیک برای شرکت در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ در تاریخ ۱۵ مرداد ماه عازم شهر پکن خواهد بود. ۱۹ مرداد ماه افتتاحیه مسابقات و ۲۰،۲۱ و ۲۲ مرداد رقابت ها برگزار می شود.

سرپرست تیم رباتیک دانش اموزان ایران در مسابقات ۲۰۲۳ پکن ادامه داد: اردوی آمادگی شرکت در مسابقات که از تاریخ ۹ تیر ماه آغاز شده بود در ۱۳ مرداد به پایان خواهد رسید.

وی در ادامه افزود: دانش آموزان منتخب از سراسر کشور جهت شرکت در ۵ لیگ مسیریاب، راگبی، سومو ، خلاقیت و گزارش فنی در رده زیر ۱۷ سال با دانش آموزان ۲۴ کشور جهان در شهر پکن به رقابت خواهند پرداخت.

نوبخت با اشاره به اینکه نخبگان کشورمان پیش از این در سال‌های ۲۰۱۹ مالزی و ۲۰۲۲ هند موفق به کسب مقام در مسابقات جهانی شده اند، خاطرنشان کرد: پیش بینی ما این است که امسال در لیگ راگبی‌ به دلیل اینکه تعداد تیم های ما بیشتر است، شانس پیروزی و کسب مقام بیشتر است اما در لیگ مسیریاب و سومو کار سخت تر است.

سرپرست تیم رباتیک دانش اموزان ایران در مسابقات ۲۰۲۳ پکن با بیان اینکه فکر می‌کنیم کشورهای شرق آسیا حریفان قدرتری برای ایران محسوب می شوند، بیان کرد: در این مسابقات تیم هایی از کشورهای چین، کره جنوبی، مالزی، ترکیه، امارات متحده عربی، ایران، اتریش، جمهوری چک، روسیه، لهستان، مصر، تونس، الجزایر، ، نیوزیلند، مکزیک، اکوادور، آرژانتین، مغولستان ، تایلند ، نپال، بنگلادش، قزاقستان ، اتیوپی در مجموع بیش از 3000 شرکت کننده و بیش از 1600 تیم شرکت کرده اند.

وی درباره تاثیر تحریم ها برای تهیه قطعات ربات ها گفت: تحریم ها در تهیه قطعات تاثیری نداشت چرا که از اندونزی برخی قطعات را خریداری کردیم کنترل برای پرداخت وجه به ژرف خارجی با مشکل مواجه شدیم و مجبور شدیم با هزینه مضاعف این پرداخت را انجام دهیم.

سمیعی سرمربی تیم اعزامی در ادامه نشست درباره لیگ ها توضیح داد: امسال تیم ایران در ۵ لیگ شرکت می‌کند؛ یکی از لیگ ها راگبی است که در آن دو تیم رو به روی هم قرار می‌گیرند و رقابت بین آن ها شبیه فوتبال است کنترل توپی که در این لیگ وجود دارد بیضی شکل است. لیگ بعدی خلاقیت نام دارد که دانش اموزان ایده های خودشان را در آن عملیاتی می‌کنند. لیگ مسیریاب به این شکل است که ربات یک خطی را در زمین دنبال می‌کند. در لیگ سومو یک ربات تلاش می‌کند حریف خود را از زمین خارج کند و در لیگ گزارش فنی شرکت کننده باید گزارش فنی ساخت ربات را در خالا ویدیویی به طور کامل توضیح دهد.

پریسا افشار مربی تیم خلاقیت نیز درباره این تیم توضیح داد و گفت: دانش اموزان در این تیم در ۸ گروه و با ۸ایده مختلف تقسیم بندی شده اند و در بخش صنعت یک دستگاه الکترونیک برای خرید و فروش قسطی کالا طراحی کرده اند.

وی افزود: همچنین طراحی یک ربات انسان نما برای کمک به بچه های دارای اختلال اتیسم و طراحی سیستم مادریار و یادآوری های خاص برای سالمندان از دیگر ایده های دانش آموزان در این تیم به شمار می‌رود.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا