فناوری های نوین

استیکری که جان بیماران جراحی شده را نجات می دهد



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، هنگامیکه جراحان برشی روی عضوی از بدن مانند شکم، روده یا پانکراس انجام می دهند، همیشه این ریسک وجود دارد که مایع گوارشی قبل از ترمیم زخم از آن نشت کند.

نکته بدتر آنکه اسکن های اولتراساوند معمول برای رصد مشکل کافی نیستند زیرا آنها نمی توانند به طور متمایز بین مایعات گوارشی و دیگر مایعات بدن مانند خون تمایز قائل شوند در همین راستا گجتBioSUM ابداع شده است. نام اختصاری این دستگاه نشان دهنده «مواد قابل جذب، سازگار با شکل، خوانا با اولتراساند» است. محققان دانشگاه نورث وسترن این دستگاه را ابداع کرده اند. BioSUM به شکل یک استیکر نازک، انعطاف پذیر و زیست سازگار است که از چند صفحه فلزی تشکیل شده که با فاصله روی یک بستر هیدروژل واکنش دهنده به pH قرار گرفته اند. گجت به راحتی روی عضو مورد نظر بدن و در نزدیکی محل شکاف جراحی و قبل از بستن آن چسبانده می شود.

تا زمانی که هیچ گونه نشتی رخ ندهد گجت در منطقه از پیش تعیین شده باقی می ماند. اگر نشتی مایعات گوارشی آغاز شود، حالت اسیدی اطراف زخم بیشتر می شود و در نتیجه هیدروژل منبسط می شود. همزمان با منبسط شدن هیدروژل صفحات فلزی را وادار می کند تا جدا شوند. این تغییر در فضای بین صفحات فلزی را می توان با اسکن اولتراساند و همچنین با کمک نرم افزار تحلیل عکس رصد کرد. در آزمایش ها BioSUM نسبت به تغییرات pH در عرض چند دقیقه واکنش نشان داد و حتی زمانی که در عمق 10 سانتیمتری بدن خوک ها نصب شد، امکان عکسبرداری اولتراساند با آن نیز وجود داشت.

نکته مهم آنکه نیازی نیست BioSUM از بدن بیمار حذف شود زیرا پس از یک ماه بدون هیچ خطری حل می شود. هیدروژل را می توان طوری دستکاری کرد تا نسبت به میزان اسیدی بودن انواع مختلف مایعات گوارشی واکنش نشان دهد. بنابراین می توان آن را برای استفاده روی اعضای خاص بدن بهبود داد.

در حقیقت محققان اکنون مشغول به کارگیری فناوری برای دیگر مشکلات پس از جراحی مانند خونریزی داخلی یا تغییرات دما ناشی از عفونت ها هستند.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا