فناوری های نوین

گجت پوشیدنی که از دندان قروچه جلوگیری می‌کند



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پرس اسوسیشن، محققان دانشگاه ناتینگهام ترنت با استارت آپ فناوری پزشکیJawSense برای توسعه این دستگاه همکاری کرده اند و هدف آنها درمان دندان قروچه کردن است. هرچند دلیل دندان قروچه کردن برخی افراد مشخص نیست، اما این وضعیت با استرس و اضطراب در ارتباط است.

این عادت به درد در صورت، گردن و شانه ، شکستن یا ساییدگی دندان ها، سردرد، گوش درد و اختلال در خواب منجر می شود. در برخی موارد دندان قروچه کردن ممکن است به وضعیتی منجر شود که اختلال گیجگاهی فکی(temporomandibular disorder) نام گرفته و علاوه بر ایجاد درد روی حرکت فک تاثیر می گذارد.

رایج ترین درمان ها برای دندان قروچه شامل گاردهای دندان یا تزریق بوتاکس است اما این اقدامات به جای متوقف کردن این رفتاری غیرارادی، بیشتر روی فک و دندان تاثیر می گذارد. محققان امیدوارند هدبند هوشمند توسعه یافته بتواند با کمک حسگر خود به طور دقیق دندان قروچه را ردیابی و ارتعاش ملایمی تولید کند. همین روند به آگاهی از رفتار منجر می شود و در نتیجه ماهیچه های فک آرام خواهند شد.

پیش بینی می شود این هدبند به افراد کمک کند تا به تدریج آرام کردن فک را بیاموزند و دندان قروچه را متوقف کنند.

محققان مدعی هستند این نخستین گجت پوشیدنی توسعه یافته در انگلیس برای دندان قروچه است که از بازخورد زیستی استفاده می کند. بازخورد زیستی تکنیکی است که به افراد آموزش می دهد با کنترل فرایندهایی خاص در بدن که به طور غیرارادی اتفاق می افتند، سلامت شان را ارتقا دهند.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا