یک زن ۵۳ ساله رکورد زنده ماندن با پیوند کلیه از خوک را شکست
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، «توانا لونی» هنگام دویدن همراه اعضای خانواده اش در نیویورک می گوید: من سوپر وومن هستم این زندگی جدیدی است.
البته فرایند بهبود لونی همچنان ادامه دارد با این وجود در تلاش برای به واقعیت تبدیل کردن پیوند حیوان به انسان، بهبود لونی نقطه روشنی به شمار می رود. تاکنون فقط ۴ فرد آمریکایی اعضای خوک که به طور ژنتیکی مهندسی شده اند را دریافت کرده اند و هیچ کدام از آنها بیش از دو ماه زنده نماندند. ۲ نفر از آنها پیوند قلب و ۲ نفر دیگر پیوند کلیه دریافت کردند.
دکتر رابرت مونتگومری از دانشگاه «NYU لاگون هلث» که رهبر عملیات پیوند لونی بود، در این باره می گوید: اگر فردی لونی را در خیابان ببیند، متوجه نمی شود او تنها فرد جهان است که با یک عضو خوک در بدنش به این طرف و آن طرف می رود.
به گفته مونتگومری کلیه پیوندی لونی به طور کاملا نرمال عمل می کند. پزشکان امیدوارند او تا یک ماه دیگر بتواند نیویورک را ترک کندو به خانه خود در آلاباما برود. این بیمار هم اکنون پس از عمل پیوند برای کنترل های بعد از جراحی در نیویورک به سر می برسد.
لونی تاکنون سالم تر از بیماران قبلی به نظر می رسد بنابراین پیشرفت سلامت وی به تلاش های بعدی در این زمینه کمک می کند. وی در سال ۱۹۹۹ میلادی کلیه اش را به مادرش اهدا کرد. او بعد از مشکلاتی هنگام بارداری با فشار خون بالا مواجه شد که به کلیه باقیمانده وی آسیب رساند و در نهایت این عضو بدنش از کار افتاد. چنین موردی به ندرت میان اهدا کنندگان کلیه رخ می دهد. او ۸ سال دیالیز انجام داد و پس از آن پزشکان به این نتیجه رسیدند که وی احتمالا هیچ گاه نمی تواند به عضو اهدایی برای پیوند دست یابد. زیرا بدن لونی سطح بالایی از آنتی بادی ها را تشکیل داده بود که به کلیه پیوندی از یک انسان دیگر حمله می کردند.
بنابراین لونی ۵۳ ساله به دنبال آزمایش کلیه خوک بود. وی ۱۱ روی پس از جراحی که در ۲۵ نوامبر انجام شده بود، از بیمارستان مرخص شد و اعضای تیم پزشکی مونتگومری فرایند بهبود وی را از طریق آزمایش خون و دیگر معیارها رصد می کردند. حدود ۳ هفته بعد از پیوند، آنها نشانه های نامحسوس سرآغاز پس زدن پیوند را رصد کردند. آنها به طور موفقیت آمیز لونی را درمان کردند و اکنون هیچ نشانه ای از پس زدن پیوند وجد ندارد.
محققان هم اکنون مشغول مهندسی ژنتیک خوک ها هستند تا اعضای بدنشان بیشتر شبیه انسان شود و به این ترتیب چالش کمبود اعضای بدن انسان را برطرف کنند. پیوند عضو خوک تاکنون فقط در موارد «استفاده دلسوزانه» به کار رفته است. سازمان غذا و داروی آمریکا چنین آزمایش هایی را فقط در شرایط خاص و برای افرادی که گزینه ای دیگر در اختیار ندارند، مجاز می کند.
این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید
منبع:مهر