پردازندهای برای کاهش مصرف باتری گوشی و ارتقای قدرت لپتاپ
بنابر بیانیه صادره از سوی کوالکام، این پردازندهها بر اساس طراحی پردازندههای گوشیهای هوشمند اندرویدی طراحی شدهاند و نه تنها قدرت لپتاپها را ارتقا خواهند داد بلکه مصرف باتری آنها را نیز تقریبا به یکسوم خواهند رساند. پردازنده جدید که اسنپدراگون ایکس الیت (Snapdragon X Elite) نام دارد، برای بازار رایانههای شخصی در نظر گرفته شده است. این اقدام شرکت کوالکام مشابه اقدام شرکت اپل است که پیشتر از معماری پردازندههای گوشیهای آیفون خود برای کامپیوترهای مکبوک استفاده کرده بود.
تا سال ۲۰۲۰ اکثر رایانههای شخصی و مک فروختهشده در جهان با استفاده از تراشههای اینتل کار میکردند که معماری آن ایکس۸۶ به حدود ۴۵ سال پیش یعنی ۱۹۷۸ میلادی بازمیگردد. با وجود پیشرفتهای آشکار در طراحی و ساخت تراشههای اینتل طی سالهای گذشته، اپل به این نتیجه رسید که پردازنده نصبشده روی آیفون کارایی بیشتری دارد و میتوان از آن روی لپتاپهایش استفاده کرد.
این پردازنده که بر اساس یک معماری متفاوت، موسوم به معماری آرم (ARM architecture)، طراحی شده، باعث میشود تا تراشه انرژی مصرفی کمتری نیاز داشته باشد، در عین حال که از قدرت قابلمقایسه و یا حتی بیشتری بهره ببرد.
استفاده از این پردازنده به کاربران لپتاپهای آینده مزایایی می دهد که دارندگان مکبوکهای جدید هماکنون از آنها برخوردارند؛ یعنی روانتر شدن سیستم، داشتن یک لپتاپ بیصدا و از همه مهمتر استقلال بسیار بیشتر به نحوی که کاربران ساعتهای بیشتری با استفاده از باتری میتوانند از کامپیوتر خود استفاده کنند.
تفاوت این پردازندهها با پردازندههای پیشین در این است که در آنها هسته اصلی پردازشگر تنها به حدود ۳۵ هزار ترانزیستور نیاز دارد؛ امری که باعث میشود پردازنده بسیار کممصرف شود، کمتر داغ کند و نیازی به خنککننده یا فن نداشته باشد. این در حالی است که پردازندههای اینتل یا ایامدی نیازمند میلیونها ترانزیستور هستند.
منبع: همشهری آنلاین
این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.
منبع: ایتنا