هوش مصنوعی تهدید یا فرصت؟
هوش مصنوعی واژه ای که این روز ها در همه محافل تیتر اول صحبت هاست ، واژه ای که گاهی حس نا امیدی و گاهی حس امید می دهد ،اما ماهیت آن چیست؟ آیا واقعا تهدید است یا فرصت؟ محمد مهدی علی قارداش مدیرعامل یکی از شرکت های فناوری محور بین المللی در اینباره مصاحبه ای با ما داشته است.
تاریخ همواره به ما یاد آوری میکند که جهان پیرامون خواسته یا نا خواسته رو به پیشرفت است ، گاهی به تعالی و رشد ما کمک می کند و گاهی باعث نابودی می شود ، موارد و مثال های زیادی در سطوح مختلف وجود دارد که با مطالعه تاریخ به آن ها پی خواهید برد ، اما بحث اصلی ما هوش مصنوعی و تاثیر آن بر صنایع و کسب و کارها می باشد .برای شروع به سوال اصلی شما پاسخ می دهم تهدید یا فرصت ، باید بگویم هردو ، این شما هستید که انتخواب می کنید از فرصت آن استفاده کرده و در مسیر تعالی قرار بگیرید و یا تهدید و نابود شوید .
به طور مثال اپل با معرفی اولین گوشی هوشمند خود عصر جدیدی از فناوری را در اختیار عموم قرار داد که به یکباره به جایگاه نخست تلفن همراه رسید در این موقعیت شرکت نوکیا با بی درایتی مدیران خود علاوه بر از دست دادن جایگاه نخست به معنی واقعی کلمه با شکست مواجه شد . اما در مقابل شرکت سامسونگ با برنامه ریزی شش ساله پس از این رویداد پا به عرصه پیشرفت و رقابت گذاشت . مثال هایی از این دست در صنایع بسیار زیاد است ، بنابر این انتخواب با ماست ، نابودی یا پیشرفت.
سوال دیگری که مطرح می شود این است چه باید کرد با هوش مصنوعی ،که نابود نشویم.
محمد مهدی علی قارداش در اینباره می گوید : در مرحله اول باید پی ببرید که هوش مصنوعی ابزار است، بنابراین استفاده از آن به شکل صحیح میتواند به ما کمک بسیار زیادی کند کما اینکه ربات ها در مرحله ای باعث ایجاد وحشت در جوامع و کسب و کار ها شده بودند اما امروزه ابزاری برای کمک شده اند و در صنایع پزشکی در عمل از راه دور تا صنایع مختلف مانند خودروسازی و غیره جزء جدا ناپذیر جهان شده اند.
حال با هوش مصنوعی چه کنیم ، سوالات زیادی مطرح می شود جدیدا هر جوانی را می بینم که پا در کسب و کار فناوری اطلاعات گذاشته با نا امیدی می گوید هوش مصنوعی جای مارا میگیرد ، بله می گیرد اگر از ان استفاده نکنید و به جای شما کسی می آید که علاوه بر توانایی شما توان استفاده از هوش مصنوعی را دارد . من در اوایل بلوغ هوش مصنوعی در شرکت خود جلسه ای با تمامی بچه هایم (کارمند در سازمان ما معنی دیگری پیدا کرده است که با پیشرفت های روز افزونشان گویی فرزندان این کسب و کارند) گذاشتم و الزام استفاده از هوش مصنوعی را در تمامی سطوح سازمان به آن ها ابلاغ کردم . نتیجه بسیار مطلوب است به طور مثال در بخش تولید محتوا سرعت و کیفیت کار ها به افزایش چندین برابری رسیده است و یا در دپارتمان برنامه نویسی به شکل معجزه آسایی سرعت و نتیجه افزایش یافته است، به قدری میزان رشد عجیب است که ترجیح میدهم آمار دقیقی ندهم ، در ادامه باید بگم در سازمان دپارتمان هوش مصنوعی تشکیل شده است که در آن واحد، به تحقیق و توسعه در زمینه استفاده از این ابزار در کسب وکار می پردازیم.
سوال دیگری که مطرح می شود این است که حال، کسب و کارها از کجا شروع کنند.محمد مهدی علی قارداش در این باره گفت:اولین گام در این زمینه مشاوره می باشد . شعار شرکت ما ، کسب و کارتو به روزکن! می باشد که میتوان گفت از زمان شروع بیماری کووید این شعار را انتخواب کردیم و همواره با مشاوره رایگان سعی در کمک به کسب و کارها کرده ایم . پس گام اول مشاوره با افراد و یا شرکت های دانش محور در زمینه هوش مصنوعی می باشد . به نظر من در گام دوم اجرای ایده ها با کمک هوش مصنوعی و پیاده سازی و تست آن می باشد . امروز هوش مصنوعی می تواند از کسب و کار های کوچک گرفته تا صنایع نظامی که از پیشرفته ترین صنایع است ،زمینه ساز تعالی و رشد برای شما باشد.
سوالات زیادی مطرح است که جناب قارداش در این زمینه می گویند این پاسخ ها صرفا پاسخ سطحی به هوش مصنوعی بوده ، که در هر کسب و کاری و یا در هر زمینه ای به شدت فنی و تخصصی باید پاسخ داده شود که برای مشاوره رایگان با مجموعه ایشان(گروه ایزی آنلاین) می توانید با مراجعه به وب سایت و راه های تماس با ما و یا شماره تلفن 02191002780 تماس حاصل نمایید.