لیجا؛ جدیدترین مقصد گردشگری پایدار شهر نئوم
لیجا که در شهر نئوم واقع شده و غرق در تاریخ و اساطیر است، از ساحل خلیج عقبه و آبهای جذاب آن در غرب شروع میشود، سپس به درون خشکی میپیچد و یک دره طبیعی باشکوه را تشکیل میدهد که بین کوههایی به ارتفاع ۴۰۰ متر قرار گرفته و در طول قرنهای طولانی ساخته شده است.
پروژه لیجا بر تعهد مستمر شهر نئوم برای تبدیل شدن به یک مقصد چندوجهی استوار است و از تلاشهای عربستان سعودی برای ایجاد صنعت گردشگری قوی و پایدار تحت چشمانداز ۲۰۳۰ حمایت میکند.
متولیان پروژه لیجا اعلام کردهاند که به منظور حفاظت از محیط زیست و گردشگری پایدار، ۹۵ درصد از فضای در نظرگرفتهشده برای این پروژه برای طبیعت حفظ میشود. به گفته آنها، طراحیهای نوآورانه، زیست محیطی و تکنیکهای ساخت درنظرگرفتهشده برای ایجاد لیجا به گونهای بودهاند که اطمینان حاصل شود عملیات توسعه بدون تخریب مناظر طبیعی است.
سه هتل واقع در لیجا را که در مجموع ۱۲۰ اتاق دارند، معماران برجسته جهان به گونهای طراحی کردهاند که طبیعت اطراف را تکمیل کنند، عملکرد پایدار داشته باشند و تجربیات متمایزی را به گردشگران ارائه دهند.
اولین هتل برای ماجراجویی طراحی شده و بهگونهای ساختارشکن، پلکانی دارد که از دیوارههای صخره بالا میرود. موقعیت منحصربهفرد این هتل که بالای صخره و کنارههای دره قرار گرفته، برای کسانی مناسب است که به دنبال صخرهنوردی و سایر تجربیات هیجانانگیزند.
هتل دوم به عنوان دروازهای مسحورکننده برای کشف و اکتشاف درههای اطراف عمل میکند. این اقامتگاه با پلکان از دره به سمت بالا میرود و چشماندازهای بینظیری به گردشگران ارائه میدهد.
هتل سوم یک استراحتگاه سلامتیمحور همهجانبه است که نمایی از زیبایی اطراف و دیوارهای دره را منعکس میکند.
رستورانهای لیجا قرار است غذاهایی ارائه دهند که سرآشپزهای مشهور جهان تهیه کردهاند. در عین حال، امکانات رفاهی و استخرهای تعبیهشده روی پشت بام هتلها نیز از ویژگیهای کلیدی این مجموعه به شمار میروند.
پروژه لیجا تازهترین بخش از توسعه شهر نئوم است که پیشتر بخشهای شاخصی از آن رونمایی شده بود. جزیره سنداله به عنوان یک جزیره لوکس تفریحی، پروژه لاین که یک شهر خطی و نمایانگر آینده زندگی شهری است، تروجنا به عنوان مقصد کوهستانی برای اسکی در فضای باز و بسیاری از پروژههای دیگر از مواردیاند که نئوم برای توسعه گردشگری عربستان سعودی در نظر گرفته است.
برنامه ساخت شهر نئوم که در سال ۲۰۱۷ معرفی شد، از جمله برنامههای شاهزاده محمد بن سلمان برای بازنگری در اقتصاد بزرگترین صادرکننده نفت جهان است.
برنامههای ولیعهد عربستان سعودی برای تبدیل یک منطقه دورافتاده در شمال غربی ساحل دریای سرخ به یک مرکز فناوری آیندهنگر که عناصر اصلی «چشمانداز ۲۰۳۰» را در برمیگیرد تا از نفت خام دور شود، محدودیتهای اجتماعی را کاهش و سرمایهگذاری در عربستان سعودی را افزایش میدهد.
این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.
منبع: ایتنا