فناوری اطلاعات

طب سنتی کشور بر مبنای دانش پایه گذاری شده است



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، محمدرضا شمس اردکانی گفت: طب از دیرباز از موضوعات مورد توجه بشر بوده و در طول تاریخ نیز در مسیر تکامل حرکت کرده است.

وی افزود: بر همین اساس عمده دانشمندان در قرون گذشته علاوه بر تسلط بر سایر علوم‌، در حوزه طب نیز تحقیقات جامعی داشته اند که مهم ترین چهره در این عرصه ابن سینا است.

شمس اردکانی ادامه داد: طب سنتی ترویج یافته در ایران ویژگی‌هایی داشته که تا به امروز توانسته پایدار باشد. از جمله این ویژگی‌ها، جامع بودن، توحیدمحور و پایه گذاری بر اساس دانش است. دقیقا همین ویژگی‌ها است که سبب شده تا طب ایرانی برای مدت های طولانی در دانشگاه‌های اروپایی تدریس شده و مرجعی برای توسعه علوم باشد.

این مقام مسئول در معاونت علمی تصریح کرد: طب سنتی ایران ریشه ای ۱۲۰۰ ساله دارد و از ابتدا نیز بر مبنای دانش پایه گذاری شده و تا به امروز نیز با اتکا به همین مساله، ماندگار شده و در حال توسعه است. طب سنتی امروزه بر مبنای مجموعه‌ای از علوم شکل گرفته که از جمله آن ها می‌توان به شیمی، فیزیک و حتی مسائل فلسفی اشاره کرد.

وی افزود: سال گذشته ایران در رده چهارم برترین تولیدکنندگان گیاهان دارویی و طب سنتی درجهان بود. در این حوزه مقالات زیادی از متخصصین ایرانی نیز در نشریات جهانی چاپ شده که نشان می‌دهد مبنای علمی طب سنتی ایرانی مورد پذیرش جهانیان است.

شمس اردکانی خاطرنشان کرد: در مقطعی از زمان نسبت به طب سنتی بی توجهی شد اما بار دیگر از سال ۱۳۸۶ و همزمان با تاسیس دانشکده‌های طب سنتی که اقدامی شجاعانه و علمی بود، بار دیگر طب سنتی مورد توجه جدی قرار گرفت و سبب شد تا ایران در طب سنتی به جایگاه فعلی برسد.

وی افزود: طب سنتی و گیاهان دارویی ظرفیت قابل توجهی دارند و می‌توانند به افزایش حجم صادرات کشور، ارزآوری، اشتغالزایی و گسترش تحقیق و انجام فعالیت‌های دانش محور کمک کنند.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی با اشاره به اهداف این مجموعه در سال جاری گفت: امروز دانش و علم در کشور متولی‌هایی دارد که هم افزایی این مجموعه ها می‌تواند توسعه علمی کشور را رقم بزند. معاونت علمی ریاست جمهوری نیز به عنوان یک مرکز تسهیل کننده و توسعه دهنده علم وارد این عرصه شده که این اتفاق براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی رقم خورده و خوشبختانه در این حوزه اتفاقات خوبی در حال انجام است.

شمس اردکانی تصریح کرد: دورنمای معاونت علمی ریاست جمهوری، رشد و توسعه ایران اسلامی است و برنامه‌های خود را نیز بر این اساس تدوین کرده است. ما در گام نخست به دنبال توسعه طب سنتی و در مرحله بعد، تقویت اقتصاد مربوط به گیاهان دارویی و طب سنتی هستیم. مسیریابی، بسترسازی و جهت‌دهی فعالیت‌های دانش‌بنیان در این حوزه نیز به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است. فضای جهانی به شکلی است که حتی کشورهایی که پیشینه‌ای در حوزه طب سنتی ندارند، به این سمت گرایش پیدا کرده‌اند. زیست بوم و تنوع گیاهان دارویی ایران این فرصت را به ما داده است تا به شکلی جدی‌تر وارد این عرصه شویم و مشخصا در این مسیر با سازمان های مردم نهاد و شرکت‌های خصوصی نیز مشارکت خواهیم داشت تا گیاهان دارویی و طب سنتی ایران در جهان، یکه تازی کند و در مرحله بعد محرک اقتصاد کشور شویم.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا