اخبار سایت

شکلات برای سلامت روده چه فایده‌ای دارد؟




دکتر اوما نایدو، روانپزشک حوزه تغذیه و نویسنده کتاب «مغز شما درباره غذا»، در مصاحبه‌ای با سی‌بی‌اس نیوز، به عناصر کلیدی که باید در رژیم غذایی خود برای تقویت سلامت جسمی و روانی بگنجانید پرداخت.

به گزارش ایتنا و به نقل از ایندبپندنت، اولین َعامل موثر در سلامت روده فیبر است. فیبر برای عملکرد سالم روده بسیار مهم است. افراد می‌توانند فیبر مورد‌نیاز بدن را از سبزیجات، انواع توت‌ها، میوه‌ها و سالادهای رنگارنگ دریافت کنند. اما شکلات طبیعی بسیار تیره هم منبع خوبی برای دریافت فیبر مورد نیاز بدن است، این ماده نشاط‌آور همچنین سرشار از موادی مانند سروتونین است.

دکتر نایدو افزود: «تاثیر شکلات بر افسردگی هم مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است.»

یک پژوهش بر روی بیش از ۱۳ هزار نفر نشان داد که بیش از۷۰ درصد روی افسردگی تاثیر مثبت داشته است. بنابراین سلامت روده بر سلامت روان تاثیر می‌گذارد. عملکرد درست روده، در واقع به سلامت جسمی کمک می‌کند و همین تاثیر بسیاری بر سلامت روان انسان دارد.

نایدو می‌گوید: «از آب‌ نبات‌های شکلاتی که حاوی شکر است، دوری کنید و در عوض یاد بگیرید که شکلات طبیعی تیره را در عادات غذایی خود بگنجانید.» او بر علاقه بسیاری از مردم به این شکلات‌‌ها تاکید کرد.

به عقیده او، علاوه بر رژیم غذایی گیاهی، پروتئین‌های بدون چربی و چربی‌های سالم نیز مهم‌اند و البته از اجزای اصلی رژیم غذایی مدیترانه‌ای به شمار می‌روند.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای که بر اساس غذاهای سنتی منطقه طراحی شده است، بر میوه‌ها و سبزیجات تازه، ماهی، حبوبات، آجیل و غلات کامل، متمرکز است.

این رژیم غذایی همچنین مزیت‌های دیگر سلامتی، از‌جمله کاهش علائم آلزایمر و کاهش خطر بیماری قلبی را به‌دنبال دارد.

نایدو تاکید کرد که عناصر این شیوه تغذیه برای روده هم مفید است. او گفت: «استفاده از ادویه‌های بیشتر از فرهنگ‌های غذایی دیگر، در رژیم غذایی مدیترانه‌ای-آسیایی، مشکلی ایجاد نمی‌کند.»

به باور او، هدف نهایی پیروی از این رژیم غذایی، سلامت جسمی و روانی و همچنین کاهش التهاب است.

او تاکید کرد: «التهاب، ریشه بسیاری از بیماری‌های جسمی و همچنین مشکلات روانی نظیر افزایش اضطراب، اختلالات خلقی و مواردی نظیر این‌ها است. بنابراین کاهش التهاب بسیار مهم است و این غذاها کمک می‌کنند تا در مسیر سلامت حرکت کنیم.»

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا