اخبار سایت

سوخت مایعی که تصادفی آتش نمی‌گیرد


زمانی که سوخت آتش می‌گیرد، معمولا خود مایع نیست که می‌سوزد، بلکه مولکول‌های فرار سوخت که بالای مایع معلق‌اند، در مجاورت با اکسیژن و شعله مشتعل می‌شوند.

این پژوهش جدید که در نشریه انجمن شیمی آمریکا منتشر شده است، نشان می‌دهد که این سوخت نوآورانه برای شعله‌ور شدن، به جریان برق نیاز دارد و فقط با یک شعله به‌راحتی شعله‌ور نمی‌شود.

پریتویش بیسواس، از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه کالیفرنیا- ریورساید، توضیح می‌دهد: «اگر داخل یک مخزن گازوئیل روی زمین کبریت بیندازید، بخار گاز است که می‌سوزد… اگر بتوان بخار را مهار کرد، می‌توان جلو آتش گرفتن سوخت را گرفت.»

دانشمندان در این مطالعه جدید، فرمول شیمیایی پایه سوخت – نوعی مایع یونی- را تغییر دادند و پرکلرات را جایگزین کلر موجود در آن کردند.

وقتی شعله فندک را مقابل مایع جدید گرفتند، متوجه شدند که نمی‌سوزد.

یوجی وانگ، از دیگر نویسندگان این مطالعه، گفت:«دمای شعله فندک معمولی به اندازه کافی بالا است و اگر قرار بود بسوزد، می‌سوخت.»

اما وقتی دانشمندان ولتاژ برق به این مایع افزودند و بعد شعله‌ای خفیف‌تر نزدیک آن گرفتند، دیدند که سوخت شعله‌ور می‌شود.

 

دکتر وانگ در این باره توضیح داد: «وقتی این جریان را قطع کردیم، شعله خاموش شد، و توانستیم این فرایند را چند بار تکرار کنیم – کاربرد برق، دیدن دود، روشن شدن دود و بخار گاز که آتش گرفت و بعد خاموش کردن آن.»

او در ادامه گفت:«خوشحال بودیم که سیستمی پیدا کرده‌ایم که می‎‌توانیم آن را شروع، و خیلی سریع متوقف کنیم.»

دانشمندان کاشف این سوخت می‌گویند که یکی از ویژگی‌های اصلی آن، در امان بودنش از آتش‌سوزی تصادفی و ناخواسته است.

این مطالعه خاطرنشان می‌کند: «این رویکرد، تغییری در اختیار می‌گذارد و احتمال تولید «سوخت ایمن» را فراهم می‌کند.»

با این حال، دانشمندان گفتند پیش از اینکه این سوخت بتواند جنبه تجاری پیدا کند، لازم است پژوهش‌های بیشتری درمورد کارایی آن هنگام استفاده در انواع گوناگون موتورها انجام شود.

هرچند دانشمندان گفتند این سوخت را می‌توان همراه با سوخت رایج استفاده کرد، برای درک اینکه «چه درصدی از آن را می‌توان ترکیب کرد تا همچنان فاقد اشتعال‌پذیری ناخواسته بماند»، باید پژوهش‌های بیشتری انجام شود.

مایکل آر زکریا، نویسنده دیگر این مطالعه گفت:«این قطعا از روش فعلی تولید سوخت گران‌تر خواهد بود. این ترکیب‌ها معمولا در حجم زیاد تولید نمی‌شود، ولی اگر تولید شود، هزینه آن پایین می‌آید.»  

منبع: ایندیپندنت

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا