دانش و علم

خطر فرونشست زمین در شریان‌های حیاتی کشور بررسی شد



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان نقشه برداری کشور، نشست مشترک اعضای کمیته مدیریت بحران سازمان نقشه‌برداری کشور با موضوع بررسی نحوه همکاری دو سازمان جهت کاهش خطر فرونشست زمین با حضور نمایندگان سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای برگزار شد.

در این جلسه، معصومه آمیغ‌پی، رئیس کارگروه فرونشست و زمین‌لغزش کمیته مدیریت بحران سازمان نقشه‌برداری کشور گزارش مفصلی از اقدامات صورت گرفته در خصوص پایش مخاطره فرونشست در کشور ارائه کرد.

همچنین محمد رضائی هابیل، دبیر کمیته مدیریت بحران سازمان نقشه‌برداری کشور، نشست‌های تخصصی مشترک را سبب جلوگیری از موازی‌کاری و صرف هزینه‌های اضافه و آگاهی از ماموریت دستگاه‌ها دانست و اظهار کرد: همکاری‌های بین سازمانی که در زمینه پایش مخاطرات و کاهش خطر بلایا انجام می‌شود، بسیار ارزشمند است. سازمان نقشه‌برداری‌ کشور متولی داده و اطلاعات مکانی در کشور است و تهیه نقشه خطر فرونشست و اطلاع‌رسانی دقیق و به‌موقع به دستگاه‌های ذی‌ربط از ضروریات این حوزه محسوب می‌شود.

حبیب جمشیدی‌، معاون دفتر ماشین‌آلات و مدیریت بحران سازمان راهداری، توضیح داد: ۲۲۵ هزار کیلومتر راه در اختیار سازمان راهداری قرار دارد که با توجه به اقدامات انجام شده تقریبا ۴۰ درصد مخاطرات کاهش پیدا کرده است.

وی در خصوص علل گسترش فروچاله‌ها، فرونشست‌ها و تاثیراتی که بر جای می‌گذارد نیز مطالبی ارائه و خاطرنشان کرد: در مرحله نخست هر گونه طرح توسعه راه‌ها باید استعلامات لازم مبتنی بر وضعیت فرونشست زمین و موقعیت گسل‌ها در منطقه مورد توجه قرار گیرد و فرونشست زمین می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری را به شریان‌های حیاتی کشور وارد آورد.

همچنین اعضای حاضر در جلسه در خصوص تهیه نقشه فرونشست زمین، به‌روزرسانی داده‌ها، نحوه همکاری به منظور ایجاد سازوکارهای لازم، زمانبندی و اولویت‌بندی و تخصیص بودجه، بحث و تبادل‌نظر کردند و پیشنهاداتی ارائه دادند.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا