اثربخشی داروی جلوگیری از انسداد رگ با نانوآمولیسیون بهبود یافت
به گزارش خبرگزاری مهر، شرکت اسندیا فارماکیتیکالز (Ascendia Pharmaceuticals) یکی از شرکتهای فعال در حوزه کسب و کار نانودارو است که فرمولاسیونهای جدیدی برای داروهای کممحلول در آب ارائه میکند. این شرکت فرمولاسیون جدیدی مبتنی بر نانوآمولیسیون را برای کلوپیدوگرل، یک داروی جلوگیری از انعقاد خون و انسداد رگ، توسعه میدهد. نسخه قبلی این فرمولاسیون تاییدیه IND را دریافت کرده است.
جیم هوانگ، مدیرعامل شرکت اسندیا فارماکیتیکالز اعلام کرد که از فناوری ثبت اختراع شده Ascendia Emulsol® برای توسعه فرمولاسیون جدید نانومولسیون IV برای کلوپیدوگرل که تأیید داروی جدید تحقیقاتی (IND) از سازمان غذا و داروی (FDA) دریافت کرده، استفاده شده است. اسندیا فارماکیتیکالز یک CDMO ویژه را با همکاری شرکت اکتیوبیو (AciteBio) توسعه داده است.
اسندیا فارماکیتیکالز و اکتیوبیو در حال ایجاد یک روش درمانی بهبود یافته برای بیماریهای عروق کرونر (CAD) هستند. این امر به ویژه برای جاهایی که استنت در بدن قرار داده میشود، مفید است. به عنوان مثال، یک دوز خوراکی از داروی کلوپیدوگرل دو تا پنج ساعت زمان نیاز دارد تا شروع به تاثیر کند، در حالی که تحویل فرمولاسیون نانویی IV فورا بعد از استفاده اثری بخش است، بنابراین میتوان استنتها را برای از بین بردن انسداد در زمان قابل توجهی کوتاهتر وارد کرد.
دوزها و اشکال مختلفی از داروی کلوپیدوگرل برای درمان برخی بیماریها وجود دارد که با فناوریهای فعلی اثربخشی و عملکرد این داروها محدود است. اما با استفاده از فناوری نانوامولسیون میتوان دوز پایدار و قابل حل از کلوپیدوگرل را به صورت تجاری تهیه و به بازار عرضه کرد، چیزی که در حال حاضر برای تولیدکنندگان یک چالش بزرگ محسوب میشود.
اسندیا فارماکیتیکالز در سال ۲۰۱۲ تأسیس شد و فعالیت خود را از ایالت نیوجرسی آغاز کرد. فرمولاسیون جدید داروی کلوپیدوگرل به صورت نانوامولسیون است. این دارو برای درمان سندرومهای عروقی تجویز میشود که در آن عروق بدن به صورت جزئی یا کلی مسدود میشود. برای رفع این مشکل باید بیمار ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلیگرم از دارو را به صورت منظم در روز استفاده کند.
این در حالی است که قرصهای خوراکی که در حال حاضر تولید میشود تنها حاوی ۳۰۰ میلیگرم است که برای مصارف اورژانسی اصلا مناسب نیست. زمانی که این دارو به صورت خوراکی مصرف شود، زمان زیادی لازم است تا اثربخشی آن آغاز شود. زمان مورد نیاز برای رسیدن حداکثر غلظت آن در بدن چندین ساعت است بنابراین برای موارد اورژانسی گزینه خوبی نیست و باید فرمولاسیون تزریقی برای آن ارائه شود.
کلوپیدوگرل به صورت شبه جامد- سیال بسیار ویسکوز- بوده که به سختی میتوان آن را ذخیرهسازی، متفرق یا در آب حل کرد. حالت آزاد آن پایدار نبوده و اکسید میشود. اما با فرمولاسیون این دارو به صورت نانوامولسیون در آمده و از پایداری بالایی برخوردار است.
این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید
منبع:مهر