فناوری های نوین

دستگاه جدیدی برای کشف مواد مخدر تولید شد



به گزارش خبرگزاری مهر به نق از نیواطلس، یکی از راه های قاچاق مواد مخدر به داخل زندان، خیس کردن پارچه و کاغذ در چنین موادی و سپس خشک کردن آن و تحویل به زندانی است. اما محققان یک دستگاه قابل حمل جدید ابداع کرده اند که می تواند این حقه را آشکار کند.

یکی از داروهای مصنوعی خطرناک با نام «اسپایس» توسط زندانیان مصرف می شود. فروشندگان این ماده مخدر در زندان آن را به تکه های کوچکتر تقسیم و با استفاده از یک ویپ آن را مصرف می کنند مصرف این ماده افراد را در معرض دچار شدن به عوارض جانبی شدید از جمله روانپریشی، سکته و حمله صرع قرار می دهد.

در حال حاضر موثرترین روش ردیابی چنین داروهایی درون مواد به تکنیک های آزمایشگاهی مانند کروماتوگرافی گازی – طیف سنجی جرمی وابسته است. در همین راستا کریستوفر پاندی و همکارانش در دانشگاه بث انگلیس دستگاهی آزمایشگاهی و قابل حمل ابداع کرده اند که با لمس ماده فعال می شود.

در مرحله بعد طول موجی از نور ماورابنفش منتشر می شود که مواد شیمیایی فلوروفور در ماده مخدر را با نور فلورسنت نشان می دهد. دستگاه این سیگنال را دریافت می کند و با کمک یک حلقه از ال ای دی ها به کاربر خود اطلاع رسانی می کند. هرچه میزان تراکم ماده مخدر بالاتر باشد، تعداد ال ای دی های بیشتری به جای سبز به رنگ قرمز در می آیند.

این دستگاه یک مخزن همراه دارد که شامل سیگنال های مربوط به ۴۰۰ ماده مخدر مختلف است. هنگامی که یک نمونه در حال تجزیه و تحلیل است، دستگاه با تنظیم سیگنال فلورسنس مواد پایه که قبلا فهرست شده به عنوان یک پس زمینه خنثی شروع به کار می کند. بنابراین، هر سیگنالی که در بالا و فراتر از آن پس‌زمینه شناسایی شود، همان داروی مورد نظر خواهد بود.

نسخه فعلی دستگاه برای تشخیص اسپایس بهینه شده است و می تواند با دقت ۹۵ درصد آن را ردیابی کند. محققان معتقدند که می توان برای تشخیص سایر داروهای مصنوعی خطرناک مانند بنزودیازپین ها و مواد افیونی نیز آن را تنظیم کرد. همچنین می‌توان از آن در مکان‌هایی غیر از زندان‌ها مانند پناهگاه‌های بی‌خانمان‌ها نیز استفاده کرد.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا