اخبار سایت

گوگل در یک‌قدمی بزرگ‌ترین دادخواهی فناوری



این شکایت ممکن است‌ــ نه‌تنها برای این شرکت برتر جست‌وجو، که برای رقبای آن مانند اپل و متا و در سطح گسترده‌تر برای صنعت فناوری عواقبی سنگین در پی داشته باشد.

این دادخواهی ضدانحصاری ادعاهای منتقدانی را بررسی می‌کند که [می‌گویند] گوگل از قدرتش برای تسلط بر بخش‌های مختلف فناوری به ویژه موتور جست‌وجویش به‌نحوی غیرمنصفانه استفاده کرده است.

استدلال ایالات متحده آمریکا در دادخواهی که همچون جدالی سخت برای اینترنت تلقی می‌شود، این است که گوگل در تلاش‌هایش برای تسلط بر جست‌وجوی آنلاین، طبق قوانین عمل نکرده است.

پیش‌بینی می‌شود وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا درباره اینکه چگونه گوگل سالانه به سازندگان دستگاه‌هایی مانند اپل، شرکت‌های بی‌سیم مانند ای‌تی اند تی (AT&T) و سازندگان مرورگرهایی مانند موزیلا (Mozilla) میلیاردها دلار می‌پردازد تا موتور جست‌وجوی گوگل را در صدر صفحه راهنما نگه دارند، جزئیاتی ارائه دهد.

برای مثال، داک‌داک‌گو (DuckDuckGo) نیز شکایت کرده که حذف گوگل به‌ عنوان موتور جست‌وجوی پیش‌فرض از روی یک دستگاه و جایگزین کردن آن با داک‌داک‌گو مستلزم کارهای زیادی است و به حفظ سهم آن‌ها در بازار ۲.۳ درصد کمک می‌کند.

داک‌داک‌گو، مایکروسافت و یاهو جزو فهرست طولانی رقبای گوگل‌اند که از نزدیک شاهد محاکمه خواهند بود.

کامیل بازباز، سخنگوی داک‌داک‌گو، گفت: «گوگل استفاده از داک‌داک‌گو را به طور پیش‌فرض به‌شکلی غیرمنطقی دشوار می‌کند. خوشحال‌ایم که این موضوع سرانجام به دادگاه کشیده شد.» او گفت که گوگل «بیش از یک دهه در کنترل نقاط مهم توزیع تاثیرگذار بوده است».

گوگل این تخلف را رد کرده و آماده است با تمام توان از خود دفاع کند.

 

این مبارزه حقوقی برای شرکت‌های مهم فناوری (Big Tech) که به خرید یا مختل کردن شرکت‌های کوچک متهم‌اند اما خود را در برابر بسیاری از اتهام‌های نقض قانون ضدانحصار مصون نگه‌ داشته‌اند، پیامدهای بزرگی دارد؛ چون خدماتی که این شرکت‌ها به کاربران ارائه می‌دهند، رایگان است؛ مانند چیزی که در مورد گوگل و فیس‌بوک آلفابت (Alphabet) یا قیمت پایین در آمازون (Amazon.com) می‌بینیم.

لوک هاسکمپ، وکیل ضدانحصار، به رویترز گفت: «اغراق بر اهمیت این پرونده به‌ویژه در مورد شرکت‌های انحصاری و شرکت‌هایی که سهم‌ مهمی در بازار دارند، دشوار است.»

او افزود: «این پرونده مهم است؛ به‌ویژه برای شرکت‌های بزرگ فناوری جهان (گوگل، اپل، توییتر و سایرین) که تقریبا در کل زندگی ما نقشی حیاتی دارند.»

دادگاه‌های ضدانحصاری پیش‌تر با همین میزان اهمیت برای شرکت‌هایی از جمله مایکروسافت در سال ۱۹۹۸ و برای ای‌تی‌ اند ‌تی در سال ۱۹۷۴ برگزار شدند. فروپاشی ای‌تی ‌اند ‌تی در سال ۱۹۸۲ راه را برای صنعت امروز تلفن همراه هموار کرد و مبارزه با مایکروسافت نیز به باز شدن فضا برای گوگل و سایرین در اینترنت انجامید.   

کنگره سال گذشته تلاش کرد شرکت‌های بزرگ فناوری را مهار کند اما تا حد زیادی ناموفق ماند. لایحه‌هایی را هم برای بررسی قدرت بازار شرکت‌ها همچون قوانینی برای جلوگیری از ترجیح محصولات آن‌ها درنظر گرفت اما از تصویب تندترین قوانین آن بازماند.

رقبای این شرکت‌های بزرگ اکنون به قاضی آمیت مهتا که باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، را به دادگاه منطقه‌ای ایالات متحده معرفی کرد، امید بسته‌اند.

این شکایت را که به دادگاه می‌رود، وزارت دادگستری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق، مطرح کرده است. در نمایشی بی‌سابقه از توافق دوحزبی، وزارت دادگستری رئیس‌جمهوری جو بایدن رسیدگی به این شکایت را ادامه داد و در ژانویه، شکایت دومی با تمرکز بر فناوری تبلیغات علیه گوگل تنظیم کرد.

قاضی در نخستین دادرسی تصمیم خواهد گرفت که آیا گوگل قانون ضدانحصار را زیر پا گذاشته یا خیر و اگر چنین باشد، چه کاری باید انجام شود. دولت از قاضی خواسته به گوگل دستور دهد هرگونه فعالیت غیرقانونی را متوقف کند اما همچنین تاکید کرده است که «در صورت نیاز، تصمیم‌های ساختاری» اتخاذ شود که احتمال صدور دستور انحلال این شرکت برتر فناوری را افزایش می‌دهد.

دانیل مک کوایگ، از شرکای کوهن میلشتاین که پیش‌تر در بخش ضدانحصار وزارت دادگستری ایالات متحده حضور داشت، گفت که قوی‌ترین استدلال‌های دولت علیه توافق‌‌های تقسیم درآمد گوگل با سازندگان [دستگاه‌های] اندروید است که در ازای دریافت درصدی از درآمد تبلیغات جست‌وجو به گوگل امکان می‌دهد تنها موتور جست‌وجو روی گوشی‌ هوشمند باشد.

پایان/ مرجع وب و فناوری

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا