اخبار سایت

چه عواملی اندازه پا را تعیین می‌کند و آیا قابل تغییر است؟


اندازه پای افراد متفاوت است. اندازه پا معمولا پس از سن رشد ثابت می‌ماند. کفش‌هایمان را نیز بر اساس اندازه ثابت پاها انتخاب می‌کنیم. اما به‌راستی عامل تعیین‌کننده در اندازه پا چیست؟

چه چیزی اندازه پا را تعیین می‌کند؟
بنا به گزارش نیویورک پست، چند عامل در تعیین اندازه پا دخیل‌ است.

تیموتی جی میلر، متخصص پا در فلوریدا، در این‌باره می‌گوید: «ژنتیک در این مورد نقش دارد.»

او افزود: «با این حال، ژنتیک تنها عامل تعیین‌کننده نیست. شیوه زندگی، از جمله سابقه بیماری، انتخاب کفش، میزان فعالیت و سابقه آسیب بدنی، همگی در تعیین اندازه و شکل پاها نقش دارند.»

آیا اندازه پا را از یکی از والدین به ارث می‌بریم؟
ویژگی‌های خاصی در مورد اینکه اندازه پا از پدر یا مادر به ارث رسیده باشد وجود ندارد، اما اندازه پاهای پدر یا مادر نشانه خوبی از اندازه پای شما است.

البته، طبق اظهارنظر کتابخانه ملی پزشکی، علم در مورد ویژگی‌هایی که از پدر و مادر به فرزند منتقل می‌شود نظر قطعی ندارد.

میلر به فنوتیپ و ژنوتیپ در انتقال صفات به فرزندان اشاره می‌کند. فنوتیپ یا رخ‌نمود نحوه تظاهر ژن‌ها در تعیین ویژگی‌های جسمی و روانی افراد است، در حالی که ژنوتیپ یا ترکیب و آرایش ژن‌ها مجموعه صفاتی است که از پدر و مادر به ارث می‌رسد.

اگرچه افراد ژنوتیپی دارند که ۵۰ درصد از مادر و ۵۰ درصد از پدر است، فنوتیپ شیوه نمایش دادن یا بیان این ژن‌ها است. به همین دلیل، حتی با وجود تساوی ژنی در ژنوتیپ افراد، برخی بیشتر شبیه به پدر یا مادر می‌شوند.

چه چیزی بر اندازه پا اثر می‌گذارد؟
علاوه بر این، عوامل شگفت‌انگیز دیگری بر اندازه پا اثر‌ می‌گذارند.

میلر می‌گوید: «افرادی که بیشتر با پای برهنه راه می‌روند، به‌دلیل سازگاری با محیط‌، پاهای بزرگ‌تری دارند.»

به گفته او، از منظر سوابق پزشکی، بیماری‌هایی که با ماهیچه‌ها و تاندون‌ها و رباط ها سروکار دارند ممکن است باعث بزرگ‌تر شدن یا کوچک ماندن پاها شوند.

او تاکید کرد که برخی آسیب‌ها ممکن است به‌علت بیش از حد معمول بزرگ بودن پاها باشد.

میلر در این‌باره گفت: «شکستگی‌ها و دررفتگی‌ها شکل استخوان و مفاصل را تغییر می‌دهند و در نتیجه، باعث می‌شوند پاها شکل و اندازه متفاوتی پیدا کنند.»

 

آیا وزن روی اندازه پا تاثیر دارد؟
بله. وزن بدن روی اندازه پا تاثیر دارد. میلر می‌گوید: «هرچه وزن بیشتر باشد، پاها و مچ پا و ساق پاها تحت فشار بیشتری قرار می‌گیرند. به همین دلیل، ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، تاندون‌ها، و رباط‌‌ها برای تحمل وزن باید با محیط سازگار و قوی شوند.»

او می‌گوید: «هرچه وزن بیشتر شود، پاها هم بزرگ‌تر می‌شوند. البته این بزرگ‌ شدن حدی دارد.»

آیا جنسیت روی اندازه پا اثر دارد؟
طبق گفته میلر، مردان معمولا به‌ این علت که دارای هورمون رشد و تستوسترون بیشتری در مقایسه با زنان‌اند، پاهای کشیده‌تری دارند. زنان نیز، با توجه به سازگاری با انواع کفش‌ها، پاهای پهن‌تری دارند.

پاهای ما در حال بزرگ‌تر شدن است
شواهد نشان می‌دهد که اندازه متوسط کفش در آمریکا در حال افزایش است.

به گزارش هلت‌ لاین، سی سال پیش، رایج‌ترین اندازه کفش برای مردان ۴۰ و برای زنان ۳۸ بود. ولی امروزه، رایج‌ترین اندازه کفش برای مردان ۴۱ و برای زنان ۳۹ است.

البته چاقی و افزایش وزن نیز بر اندازه پاها تاثیر دارد.

وضع سلامت، مانند دیابت یا مشکلات گردش خون، را با مشاهده پاها می‌توان تشخیص داد. همچنین، با معاینه پاها می‌توان عارضه‌‌هایی مانند میخچه یا ترک پوست را دید و درمان کرد.

فعالیت بدنی برای پاها مفید است. ورزش‌هایی مانند دوچرخه‌سواری، شنا، یا پیاده‌روی خون را در پاها به جریان می‌‌اندازد و آن‌ها را سالم نگه می‌دارد.

پایان/ مرجع وب و فناوری

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا