فناوری اطلاعات

فضانورد اماراتی عید فطر را تبریک گفت



سلطان النیادی، فضانورد اماراتی که ماموریت طولانی اقامت در فضا را از چندی پیش آغاز کرده است، با انتشار تصویری از ایستگاه فضایی، پایان ماه رمضان و فرا رسیدن عید فطر را تبریک گفت.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، فضانورد امارات متحده عربی، دوم مارس به عنوان یکی از فضانوردان ماموریت «کرو-۶» اسپیس ایکس به فضا رفت.

در بیوگرافی سلطان النیادی (Sultan Al Neyadi) که از سوی فدراسیون بین‌المللی فضانوردی (IAF) ارائه شده، آمده است: النیادی ۴۱ ساله، یکی از دو فضانوردی بود که در سال ۲۰۱۷ از سوی امارات متحده عربی انتخاب شد. وی پیش از اینکه فضانورد شود، مدرک دکتری خود را در رشته فناوری اطلاعات اخذ کرده است.

این فضانورد ابتدای ماه رمضان با انتشار تصویری از خود، آغاز این ماه را در فضا جشن گرفته بود. وی به تازگی نیز با انتشار تصویر دیگری، فرا رسیدن عید فطر و پایان ماه مبارک رمضان را تبریک گفت.

وی در توییت خود افزود: در این مناسبت مبارک، صمیمانه‌ترین تبریک‌های خود را به خانواده، دوستان و همه کسانی که در زمین هستند می‌فرستم. باشد که این مناسبت ویژه برای شما صلح، شادی و سعادت به همراه داشته باشد. عید مبارک.

البته النیادی به دلیل ماموریت در فضا نتوانست فریضه روزه را به جا بیاورد. وی طی یک کنفرانس مطبوعاتی پیش از پرواز در ۲۵ ژانویه، درباره مسافران مسلمان (به فضا) گفت: ما در واقع باید برای جلوگیری از تشدید کمبود مواد مغذی بدن (در فضا)، غذای کافی بخوریم و جذب آب کافی داشته باشیم.

این فضانورد اماراتی، نخستین فضانورد مسلمانی نیست که ماه رمضان را در فضا جشن گرفته است. شاهزاده سلطان بن سلمان آل سعود (Sultan bin Salman Al-Saud)، نخستین مسلمانی بود که به فضا رفت و اواخر ماه رمضان در ۱۷ ژوئن ۱۹۸۵ در ماموریت یک هفته‌ای شاتل فضایی «STS-۵۱G» به فضا وارد شد.

النیادی برای نیم‌سال آینده قرار است در نخستین ماموریت بلندمدت که توسط یک فضانورد امارات متحده عربی انجام می‌شود، در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) فعالیت کند.

طبق بررسی ارائه‌شده توسط «مرکز فضایی محمد بن راشد» (MBRSC) که برنامه فضانوردی فضانورد امارات را مدیریت می‌کند، النیادی قرار است ۱۹ آزمایش اختصاصی را در مورد موضوعاتی مانند کمردرد، زیست‌شناسی گیاهی، سلامت قلب و عروق، علم مواد، تابش، خواب و مایعات انجام دهد. دو آزمایش نیز برای بررسی سلول‌های دندان یا دهان در فضا، همراه با جریان خون برنامه‌ریزی شده‌اند.

النیادی در نخستین کنفرانس مطبوعاتی خود از فضا (ششم مارس) گفت که هنوز در حال تطبیق یافتن با موضوع شناور شدن در فضا است، اما از این روند لذت می‌برد. وی افزود: هنوز دارم با این موضوع کنار می‌آیم و در حال یادگیری هستم، اما امیدوارم در روزهای آینده، مهارت‌های خود را افزایش دهم.

این فضانورد اماراتی قرار است ۲۸ آوریل (هشتم اردیبهشت‌ماه) نخستین پیاده‌روی فضایی خارج از ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) را برای کشورش انجام دهد. این نخستین پیاده‌روی فضایی برای یک فضانورد عرب خواهد بود و این اقدام، امارات متحده عربی را به دهمین کشوری تبدیل خواهد کرد که شهروند آن، پیاده‌روی فضایی انجام داده است.

در طول پیاده‌روی فضایی، النیادی و استفان بوون (Stephen Bowen) فضانورد ناسا، یک قطعه از تجهیزات ارتباطی به نام واحد «گروه فرکانس رادیویی» (RFG) را که قرار است به زمین بازگردانده شود، بیرون خواهند آورد. همچنین این دو نفر، ایستگاه فضایی بین‌المللی را برای نصب آرایه‌های خورشیدی پیشرفته که قرار است در پیاده‌روی فضایی آینده انجام شود، آماده خواهند کرد.

انتهای پیام

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:ایسنا

دکمه بازگشت به بالا