دانش و فناوری > فناوری های نوینفناوری های نوین

افشین: نسخه اولیه «سکوی هوش مصنوعی» تا اسفند در دسترس قرار می‌گیرد



به گزارش خبرنگار مهر، در حاشیه بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» از دموی سکوی ملی هوش مصنوعی رونمایی شد.

دکتر حسین اسدی عضو هیئت علمی گروه معماری دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف و مدیر پروژه ساخت سکوی ملی هوش مصنوعی درباره این پروژه توضیح داد و گفت: نسخه آزمایشی این پروژه اسفند ماه ۱۴۰۳ رونمایی می شود ولی تا به سرویس کامل برسد، حداقل یک سال راه داریم تا بتوانیم در اسکیل بالا سرویس دهی عملیاتی داشته باشیم. کنیم.

مدیر پروژه ساخت سکوی ملی هوش مصنوعی ادامه داد: در حال حاضر که لایه زیرساختی را نداریم اتفاقی که میفتد این است که پژوهشگران و شرکت ها، پروژه های مرتبط با هوش مصنوعی خود، داده ها را به خارج از کشور می برند و در آنجا تحلیل دریافت می کنند یعنی قبل از اینکه در کشور این تحلیل را داشته باشیم، دوستان خارجی تحلیل داده کشور را دارند.

افتتاح زیرساخت مرکز پردازش سریع در کشور تا اردیبهشت ۱۴۰۴

در زمان رونمایی از این سکو، حسین افشین استاد دانشکده مهندسی مکانیک شریف و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در توضیح بیشتر این پروژه به رهبر انقلاب گفت: مهمترین قسمتی که در هوش مصنوعی کشور باید به آن دست پیدا کند، همین بخش (سکوی هوش مصنوعی) است. در حال حاضر کار بر روی پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی توسط ۸۰ نفر از اساتید دانشگاه و پژوهشگران با محوریت دانشگاه شریف از مهرماه شروع شده و البته همه دانشگاه‌ها به این تیم اضافه می‌شوند و ما ظرف مدت یک سال مهمترین قسمت هوش مصنوعی که سکوی آن است را خواهیم داشت.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور افزود: تا اسفندماه نسخه اولیه سکوی هوش مصنوعی در دسترس قرار خواهد گرفت. تا اردیبهشت ۱۴۰۴ نیز زیرساخت مرکز پردازش سریع در کشور افتتاح می‌شود.

ساختار فنی دموی هوش مصنوعی

به گزارش مهر، مجتبی علیزاده دستیار معاون علمی رئیس جمهور در گفتگویی که با مهر داشت، در تشریح جزییات این سکو و ساختار فنی دموی هوش مصنوعی گفت: اجزای اصلی این پلتفرم عبارت است از نخست، زیرساخت پردازشی مبتنی بر GPU Farm که مجموعه‌ای از واحدهای پردازشی گرافیکی قدرتمند که با بهره‌گیری از معماری توزیع‌شده است و امکان انجام پردازش‌های حجیم را با بهینه‌سازی مصرف منابع فراهم می‌کند. نوع سخت‌افزار و روش‌های بهینه‌سازی در این ساختار به گونه‌ای است که امکان مقیاس‌پذیری و مدیریت بار کاری را تسهیل می‌کند.

وی افزود: جزو دوم این پلتفرم، مدل‌های زبانی بزرگ (LLMs) و مدل‌های چندوجهی (Multi-Modal) است که این مدل‌ها قادرند داده‌های مختلف از جمله متن، تصویر و صوت را پردازش کرده و تحلیل دقیقی از تعاملات انسان و ماشین ارائه دهند. استفاده از این مدل‌ها بهینه‌سازی فرایندهای تصمیم‌گیری و بهبود پاسخگویی را به دنبال دارد. جزء سوم، عامل‌های هوشمند (Agents) هستند که این عامل‌ها نیز در قالب سیستم‌های خودمختار و یادگیرنده به کاربران امکان تعامل پویا با داده‌ها و فرآیندهای کسب‌وکار را می‌دهند. این ویژگی موجب انعطاف‌پذیری و سفارشی‌سازی راهکارهای هوش مصنوعی بر اساس نیازهای خاص سازمان‌ها می‌شود.

دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور جز چهارم از این پلتفرم را لایه‌های کاربردی و کسب‌وکار عنوان کرد و گفت: این لایه‌ها بر ارائه راهکارهای عملیاتی و مدل‌سازی فرآیندهای مختلف در صنایع متنوع متمرکز هستند که می‌تواند در حوزه‌های خدمات، صنعت و سلامت ارزش‌آفرینی کند.

ارائه پیشنهادهای هوشمند درمانی توسط دموی هوش مصنوعی

وی با اشاره به کاربردهای اولیه این دمو تصریح کرد: در نسخه اولیه، تمرکز اصلی بر روی کاربردهای پزشکی و تشخیص بیماری‌ها است. این دمو با استفاده از داده‌های ساختاریافته و مبتنی بر استانداردهای علمی معتبر، قادر به ارائه راهکارهای تحلیلی و پیشنهادهای هوشمند درمانی است. لازم به ذکر است که مراحل ارزیابی دقیق و اخذ مجوزهای رسمی برای این کاربردها در دستور کار قرار دارد.

علیزاده در ادامه تأکید کرد: روند توسعه این پلتفرم شامل گسترش به حوزه‌هایی نظیر خدمات مالی، مدیریت زنجیره تأمین و حمل‌ونقل هوشمند خواهد بود. این امر در قالب یک برنامه توسعه تدریجی و بر اساس شاخص‌های عملکردی تعریف‌شده، عملیاتی خواهد شد.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا