کدام کشورها درگیر خطرناکترین سویه آبله میمون شدهاند؟
نوع مسریتر و خطرناکتر بیماری آبله میمون با نام «clade Ib» باعث نگرانی جهانی شده است زیرا این نوع ویروس به سرعت در حال گسترش است و اطلاعات کمی در مورد آن در دسترس است. این بیماری از طریق تماس نزدیک از جمله تماس جنسی منتقل میشود.
کشورهایی که موارد ابتلا به بیماری آمبله میمون از نوع «clade Ib» را گزارش کردهاند به شرح زیر هستند:
جمهوری دموکراتیک کنگو
در جمهوری دموکراتیک کنگو دو نوع از بیماری آبله میمون به نامهای «clade I» که پیش از این نیز در این کشور شایع بود و نوع جدید «clade Ib» در حال گسترش هستند.
با شیوع بیماری آبله میمون در این کشور، از ژانویه ۲۰۲۳ تاکنون ۲۷ هزار نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و بیش از هزار و صد نفر جان خود را از دست دادهاند که بیشتر قربانیان، کودکان بودهاند.
سوئد
در ۱۵ اوت، مقامهای سازمان جهانی بهداشت تأیید کردند که اولین مورد ابتلا به نوع جدیدی از ویروس آبله میمون در سوئد شناسایی شده است که اولین مورد ابتلا در خارج از قاره آفریقا محسوب میشود.
مقامهای بهداشتی سوئد در یک نشست مطبوعاتی اعلام کردند که این فرد در حالی که در آفریقا بوده، به بیماری آبله میمون از نوع «clade Ib» مبتلا شده است. بنا به گفته آنها، این فرد در حال حاضر تحت درمان است.
بوروندی
وزارت بهداشت بوروندی تا تاریخ ۹ اوت، ۶۱ مورد ابتلا به بیماری آبله میمون از نوع «clade Ib» در مناطق مختلف این کشور شناسایی کرده است.
تا لحظه تنظیم این گزارش، بر اساس دادههای سازمان جهانی بهداشت هیچ فردی در بوروندی به دلیل ابتلا به بیماری آبله میمون، جان خود را از دست نداده است.
کنیا
در تاریخ ۲۹ ژوئیه، وزارت بهداشت کنیا تأیید کرد که اولین مورد ابتلا به بیماری آبله میمون از نوع «clade Ib» در این کشور شناسایی شده است.
بر اساس دادههای سازمان جهانی بهداشت، تا تاریخ ۸ اوت هیچ فردی در کنیا به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست نداده است.
رواندا
به گزارش سازمان جهانی بهداشت، تا تاریخ ۷ اوت، چهار مورد ابتلا به بیماری آبله میمون از نوع رواندا شناسایی شده است. همچنین بنا به این گزارش، هیچ فردی تا ۷ اوت به دلیل ابتلا به بیماری آبله میمون، جان خود را از دست نداده است.
اوگاندا
اوگاندا تا لحظه تنظیم این گزارش، دو مورد ابتلا به بیماری آبله میمون از نوع «clade Ib» در این کشور را شناسایی کرد که اولین موارد تأییدشده از ابتلا به این بیماری هستند.
بر اساس تحقیقات انجام شده، ویروس آبله میمون در خارج از اوگاندا منتقل شده و تا تاریخ ۲ اوت هیچ مورد دیگری از انتقال این بیماری از این دو فرد به دیگران گزارش نشده است.
دادههای سازمان جهانی بهداشت حکایت از آن دارد که تا تاریخ ۸ اوت هیچ فردی به دلیل ابتلا به این بیماری در اوگاندا، جان خود را از دست نداده است.
این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.
منبع: ایتنا