راهاندازی سامانه تفکیک زباله از مبدا/ فروش پسماندها از درب منزل
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، ایستگاه نوآوری شریف با هدف ایجاد بستری مناسب جهت استقرار شرکتهای نوپا، استارتآپها، شتابدهندهها، صندوقهای پژوهش و فناوری و کلیه شرکتهای فعال در زیستبوم فناورانه کشور با مساحتی بالغ بر ۲۷۰۰۰ متر مربع در مرداد ماه سال ۱۳۹۷ تاسیس شد.
ماموریت اصلی ایستگاه نوآوری شریف تسهیل ورود کارآفرینان ایرانی به عرصه فعالیت در زیستبوم فناورانه داخلی است که باتوجه به حضور شرکتهای موفق حوزههای مختلف کسب و کار در این مجموعه، امکان ایجاد شبکه ارتباطی گسترده و تعریف پروژه کاری مشترک میان فعالان این عرصه فراهم شده است.
از جمله شرکتهای زیرمجموعه ایستگاه نوآوری شریف، شرکت ایده پردازان الکترونیک البرز است که در حوزه پسماند، حمل و نقل هوشمند در حوزه تاکسیرانی و اتوبوسرانی و گردشگری روستایی فعالیت می کند. این شرکت موفق به طراحی یک سامانه تفکیک زباله از مبدا شده است که راهکاری مناسب برای دفع زباله ها در عرصه محیط زیستی است.
قمری، مدیرعامل شرکت ایده پردازان الکترونیک البرز گفت: مردم در این سامانه می توانند درخواست جمع آوری پسماند خودشان را ارسال کنند، در ادامه خودروهای جمعآوری زباله همچون تاکسی های اینترتی، به در منزل افراد مراجعه کرده و بعد از وزن کردن زباله ها، آنها از افراد خریداری می کنند.
وی مزیت این اپلیکیشن را نسبت به نمونههای مشابه در دو مولفه ایجاد اشتغال و درآمد برای شهروندان و حفاظت از محیط زیست دانست.
مدیر عامل شرکت ایده پردازان الکترونیک البرز در خصوص ساز و کار این سامانه افزود: شهرداریها میتوانند از طریق وبگاه بهروب با ما در ارتباط باشند و درخواست خود را برای فعال کردن سامانه در آن شهر ارائه کنند.
نکته دیگر اینکه افراد بعد از تحویل زباله به درگاه های پرداخت متصل شده و می توانند از پول زباله شان، قبض پرداخت کنند یا از خدمات پلتفرم هایی مثل اسنپ و دیجی کالا که به آپ وصل است، بهره مند شوند.
وی افزود: سامانه های مشابه در کشورهای دیگر وجود ندارد، چون این مبحث تنها در ایران موضوعیت دارد در کشور های دیگر بحث تفکیک زباله از مبدا یک امر نهادینه و یک الزام است.
قمری در پایان خاطرنشان کرد: ما نسخه عربی و انگلیسی این سامانه را آماده کرده ایم و اکنون در حال مذاکره با چند شهر عراق هستیم تا این سامانه را به بازار عراق هم وارد کنیم.
این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید
منبع:مهر