مدیریت بهینه داروخانهها با نخستین«دستیار هوشمند داروخانه» ایرانی
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پارک فناوری پردیس، در حال حاضر بیش از ۱۶ هزار داروخانه در سطح کشور مشغول به فعالیت هستند. تحلیل میزان خرید، مدیریت نقدینگی و میزان فروش داروخانه ها، یکی از موضوعاتی است که در بهبود زنجیره تأمین دارو تأثیر مستقیم دارد. یک مجموعه فناور در کارخانه نوآوری آزادی (شعبه پارک فناوری پردیس) دستیاری برای مدیریت بهتر داروخانه با استفاده از هوش تجاری(business intelligence) تولید کرده است.
امیرمعین قرهباغی هم بنیان گذار NeuroBI در خصوص تأسیس این مجموعه گفت:NeuroBI به عنوان یک دستیار هوشمند داروخانه، با بهکارگیری فناوریهای روز دنیا از جمله هوش مصنوعی، پردازش داده ها، پردازش تصویر و … به مدیران داروخانه کمک میکند تا بهرهوری داروخانه خود را به حداکثر برسانند.
وی افزود: با بررسی صورت گرفته از بیش از ۱۵۰ داروخانه، با مشکلات مختلفی در مدیریت داروخانه مواجه شدیم و تلاش کردیم تا با ایجاد دستیاری بر اساس هوش تجاری، مشکلات داروخانه ها را کمتر کنیم. از جمله این مشکلات، میزان خرید، موجودی و گردش مالی داروخانه ها بود که در دستیار کاربری NeuroBIبرای حل این مشکلات برنامه هایی تدارک دیده شده است.
قره باغی از جمله مشکلات در حوزه داروخانه ها را مشکل نقدینگی برشمرد و افزود: داروخانهها در سال گذشته بیش از هزار میلیاد تومان بدهی به شرکت های پخش دارویی داشتهاند که این موضوع نشان دهنده مشکل جدی در حوزه نقدینگی داروخانه هاست. از سویی مدیریت خرید دارو نیز از معضلاتی است که داروخانه ها با آن مواجه هستند و در نسخه اولیه NeuroBI فرصت ها و ریسک های داروخانه به طور کامل برای مدیر آن مشخص شده است.
وی در خصوص بهبود زنجیره تأمین دارو نیز گفت: از جمله مشکلاتی که داروخانه ها در سطح کشور با آن مواجه هستند، عدم توزیع دقیق دارو است. به طوری که در طول سال، در یک منطقه بخشی از داروها به دلیل فاسد شدن از چرخه دارویی کشور حذف می شود و در منطقه ای دیگر کمبود همان دارو احساس می شود. با استفاده از دستیار داروخانه NeuroBI می توان این توزیع را مدیریت کرد و جلوی کمبود یا فساد دارو را گرفت.
قره باغی گفت: در حال حاضر بیش از ۵۰ داروخانه از دستیار مدیریت داروخانه استفاده می کنند و بنا داریم در سال ۱۴۰۳، با گسترش بازار بتوانیم NeuroBI را در داروخانه های بیشتری به مدیران داروخانه عرضه کنیم.
وی در پایان گفت: در حال حاضر ۹ نفر در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند. از طرفی مهم ترین کمک های ارائه شده در کارخانه نوآوری آزادی، ایجاد ارتباط با سایر فناوران و هم افزایی با سایر منتورها برای رشد و توسعه این استارتاپ بوده است.
این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید
منبع:مهر