شکسته شدن رکورد گوگل با رایانه کوانتومی جدید
به گزارش ایتنا از مهر، شرکت کوانتینیوم با همکاری مایکروسافت شریک قدیمی خود به آستانه عملکرد تصحیح خطا رسیده که بسیاری معتقد بودند هنوز سالها تا دستیابی به آن باقی مانده است. H۲-۱ نخستین و تنها رایانه کوانتومی جهان است که می تواند کیوبیت های بسیار معتبر تولید می کند.
طی این همکاری سیستم با الگوریتم مشهور «نمونهبرداری مدار تصادفی (RCS)» مقابله کرد و کیفیت نتایج به دست آمده با مجموعه ای از آزمایش ها از جمله معیار آنتروپی متقاطع خطی (XEB) اندازهگیری شد. این روش نخستین بار توسط گوگل در سال ۲۰۱۹ میلادی برای نشان دادن برتری کوانتومی پیشنهاد شد.
یک امتیاز XEB نزدیک به صفر نشان می دهد که نتایج به دست آمده جنجالی هستند و از کل پتانسیل رایانش کوانتومی استفاده نمی شود. در مقابل هرچه امتیاز مذکور به یک نزدیک تر باشد، نتایج به دست آمده قدرت رایانش کوانتومی را بیشتر نشان می دهند. نتایج به دست آمده از رایانه H۲-۱ ایده آل هستند و ارزش بررسی جزییات دقیق را دارند.
در سال ۲۰۱۹ میلادی رایانه کوانتومی سیکامور گوگل با ۵۳ کیوبیت ابررسانا تعبیه شده در آن، امتیاز XEB حدود ۰.۰۰۲ را با ۵۳ کیوبیت ثبت کرد. این نتیجه نشان داد سیکامور می تواند محاسبه ای را که تکمیل کردن آن ۱۰ هزار سال طول می کشد، در ۲۰۰ ثانیه حل کند.
اما در پژوهش جدید محققان کوانتینیوم به امتیاز XEB حدود ۰.۳۵ درصد دست یافتند. این بدان معنا است که رایانه H۲-۱ می تواند در ۳۵ درصد مواقع نتایجی بدون اشتباه تولید کند.
شرکت سازنده رایانه مدعی است که توانسته مدارها را روی تمام ۵۶ کیوبیت H۲-۱ فعال کند و همزمان به امتیاز ۰.۳۵ درصدی XEB دست یابد.
این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.
منبع: ایتنا