چین هنوز سالها از ایالات متحده عقب است
این نظرات که در «60 دقیقه CBS News» منتشر شد، با موضع او در مورد اینکه محدودیتهای دولت بایدن برای فروش تراشه به چین کار میکند، با وجود یک تراشه پیشرفته ساخت چین که سال گذشته در گوشی هواوی ظاهر شد، همخوانی دارد.
ریموندو در این مصاحبه که یکشنبه عصر در ایالات متحده پخش شد، گفت: « این تراشه سالها از آنچه ما در ایالات متحده داریم عقب است. ما پیشرفته ترین نیمههادیها را در جهان داریم. چین ندارد»
هواوی در لیست سیاه ایالات متحده، گوشی هوشمند میت 60 پرو را در ماه آگوست عرضه کرد که دارای تراشهای با قابلیت 5G بود – شاهکاری که تصور میشود با یک سری کنترلهای صادراتی ایالات متحده در اواخر سال 2022 دشوار شده است.
به گفته یک مقام ارشد وزارت بازرگانی، شریک ساخت تراشه هواوی، SMIC ، با ارائه یک تراشه پیشرفته به سازنده تلفن چینی قوانین ایالات متحده را نقض کرده است. از زمان عرضه Mate 60 Pro، ایالات متحده محدودیتهای بیشتری را برای فروش فناوری نیمهرساناهای پیشرفته به چین تشدید کرده است.
مقامات چینی بارها این سیاستها را محکوم کردهاند که برای هر شرکتی در سرتاسر جهان برای فروش محصولاتی با فناوری تراشههای پیشرفته طراحی شده توسط ایالات متحده به کشورهایی که بهعنوان مخالف شناخته میشوند، نیاز به مجوز دارد.
بسیاری از شرکتهای تراشههای آمریکایی که عمدتاً برای تجارت به چین متکی هستند، در مورد از دست دادن دسترسی به بازار نیز ابراز نگرانی کردهاند.
ریموندو گفت: «ما میخواهیم با چین بر سر اکثر کالاها و خدمات تجارت کنیم. اما در مورد فناوریهایی که بر امنیت ملی ما تأثیر می گذارد، خیر.»
رقابت جهانی تراشهها پس از حمله روسیه به اوکراین در سال 2022 افزایش یافت و ایالات متحده و متحدانش مانند هلند و ژاپن را وادار کرد تا کنترلهای صادرات فناوری پیشرفته را تشدید کنند. روسیه نیز از طریق کشورهای واسطه مانند چین به فناوری پیشرفته غربی دست یافته است. ریموندو گفت: «کنترلهای صادراتی ما به توانایی روسیه برای هدایت جنگ آسیب رسانده و آن را سختتر کرده است». او افزود که روسیه منابع جایگزینی برای چیپستها پیدا کرده است.
وزارت بازرگانی همچنین بر تخصیص تقریباً 53 میلیارد دلار جهت قانون تراشه دولت بایدن نظارت داشته است که هدف آن ایجاد صنعت نیمههادی داخلی ایالات متحده و تضعیف رقبایی مانند چین است. در هفتههای اخیر، میلیاردها کمک بلاعوض و وام برای شرکتهای سازنده تراشههای تایوان، شرکت تولید نیمهرسانا، سامسونگ الکترونیک و فناوری میکرون که همگی در حال افزایش ظرفیت تولید در ایالات متحده هستند، در نظر گرفته شده است.
این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.
منبع: ایتنا