اخبار سایت

انفجار بمب هسته‌ای چه چه بر سر زمین خواهد آورد؟


کارشناسان می‌گویند که یک بمب هسته‌ای مدرن می‌تواند کل شهر را از بین ببرد و باعث سوختگی درجه سه در آن نزدیکی شود.

بر اساس گزارش وب‌سایت آمریکایی Business Insider، قدرت انفجار به اندازه بمب و نحوه منفجر شدن آن بستگی دارد.
 

ذخایر هسته‌ای

تاکنون هشت کشور روسیه، ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، چین، پاکستان، هند و کره شمالی به داشتن سلاح هسته‌ای اعتراف کرده‌اند.

به عنوان مثال، ایالات متحده دارای حدود ۵۵۰۰ سلاح هسته‌ای است. در حالی که بر اساس اعلام فدراسیون دانشمندان آمریکایی، روسیه حدود ۶۰۰۰ سلاح هسته‌ای دارد.

به گفته تارا دروزدنکو، مدیر اتحادیه کشورهای عضو اتحادیه اروپا، تسلیحات هسته‌ای ایالات متحده به طور کلی قدرت انفجاری معادل حدود ۳۰۰ کیلوتن TNT را دارند. در حالی که قدرت تسلیحات هسته‌ای روسیه بین ۵۰ تا ۱۰۰ کیلوتن تخمین زده می‌شود.

دروزدنکو خاطرنشان کرد که سلاح‌های مدرن ۲۰ تا ۳۰ برابر قوی‌تر از بمب‌های پرتاب شده در هیروشیما و ناکازاکی هستند.

به گفته مدیر اتحادیه اروپا، «اگر ایالات متحده و روسیه هر آنچه دارند آزاد کنند، احتمالاً یک رویداد پایان‌دهنده تمدن را شاهد خواهیم بود.»

این را کاترین هیگلی، استاد علوم هسته‌ای در دانشگاه ایالتی اورگان تأیید می‌کند و توضیح می‌دهد که یک سلاح هسته‌ای به راحتی می‌تواند کل شهر را از بین ببرد.

او افزود: «واقعاً سخت است که بگوییم خوب، این شهر زنده خواهد ماند و این شهر نه. این به مسائلی از قبیل اندازه سلاح، محل منفجر کردن سلاح، افرادی که مقابل باد قرار دارند و آن‌هایی که در پایین باد هستند و اینکه زمین چگونه به نظر می‌رسد، بستگی دارد.»

 

 

وقتی بمب هسته‌ای پرتاب می‌شود چه اتفاقی می‌افتد؟

هنگامی که یک بمب هسته‌ای با یک منطقه برخورد می‌کند، فلاش نور، یک گلوله آتشین نارنجی غول‌پیکر و امواج ضربه‌ای منتشر می‌کند که منجر به تخریب ساختمان‌ها می‌شود.

افرادی که در مرکز انفجار بودند (در فاصله نیم مایلی برای یک بمب ۳۰۰ کیلوتنی) ممکن است فوراً کشته شوند. در حالی که دیگران در مجاورت ممکن است دچار سوختگی درجه سه شوند.

بر اساس یک برآورد AsapScience، یک انفجار هسته‌ای ۱۰۰۰ کیلوتنی می‌تواند باعث سوختگی درجه سه تا فاصله ۵ مایل، سوختگی درجه دوم تا ۶ مایل و سوختگی درجه یک تا ۷ مایل دورتر از محل انفجار شود. همچنین افرادی که تا ۵۳ مایل دورتر از محل انفجار حضور دارند ممکن است نابینایی موقت را تجربه کنند.

اگر در شهری بودید و به اندازه کافی از کانون انفجار دور بودید که در معرض دوز کشنده تشعشع قرار نمی‌گرفتید، چه اتفاقی می‌افتاد؟

به گفته کارشناسان در چنین شرایطی باز هم احتمال آسیب دیدن بر اثر سقوط ساختمان یا سوختگی درجه سه وجود دارد.

انفجارهای هسته‌ای همچنین ابرهایی از گرد و غبار و ذرات رادیواکتیو شن‌مانند را تولید می‌کنند که در جو پخش می‌شوند. به این ابرها ریزش هسته‌ای می‌گویند.

قرار گرفتن در معرض این عواقب می‌تواند منجر به مسمومیت با تشعشعات شود و در نتیجه به سلول‌های بدن آسیب برساند و در برخی موارد حتی منجر به مرگ شود.

همچنین، ریزش گرد و غبار می‌تواند نور خورشید را مسدود کند و باعث کاهش شدید دما و کوتاه شدن فصل رشد محصولات اصلی شود.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا