اخبار سایت

یوروپل از بازداشت بیش از ۶۵۰۰ نفر در ارتباط با «انکروچت» خبر داد + ویدئو




یوروپل، نهاد انتظامی اتحادیه اروپا، از بازداشت بیش از ۶۵۰۰ نفر  مرتبط با شبکه مخابراتی و پیام‌رسان انکروچت خبر داد.

یوروپل روز سه‌شنبه با اعلام این خبر، افزود ۹۸۰ میلیون دلار دارایی‌های این شبکه توقیف شده است.

به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، تخمین زده می‌شود شبکه ارتباطی انکروچت که ژوئن ۲۰۲۰ به‌طور ناگهانی به فعالیت خود پایان داد، نزدیک به ۶۰ هزار کاربر داشته است.

یورپل یک ماه بعد فاش کرد که نیروهای پلیس ماه‌ها ارتباطات بین کاربران را شنود می‌کردند. برخی بر این باورند که این شبکه فعالیتش را به‌دلیل عملیات پلیس متوقف کرد. برچیده شدن شبکه انکروچت جرایم سازمان‌‌یافته بین‌المللی را به‌شدت تحت تاثیر قرار داد.

پلیس اروپا، یوروپل و یوروجاست و دادستان‌های فرانسوی و هلندی روز سه‌شنبه در نشست خبری در لیل فرانسه ابعاد مختلف این شبکه ارتباطی مخفی را برملا کردند.

به گفته یوروپل، پلیس با بررسی بیش از ۱۱۵ میلیون «مکالمه مجرمانه» انجام‌شده در این شبکه می‌تواند از حمله‌های خشونت‌آمیز، اقدام به قتل، فساد و قاچاق مواد مخدر در مقیاس وسیع پیشگیری کند.

این نهاد اروپایی همچنین افزود که به لطف تحقیقات پلیس در مورد این شبکه زیرزمینی، ۱۰۰ تن کوکائین، ۱۶۰ تن حشیش، ۳.۳ تن هروئین، ۳۰ میلیون قرص‌ از نوع مواد مخدر شیمیایی،  بیش از ۹۰۰ اسلحه، نزدیک به یک هزار وسیله نقلیه، صدها ملک و ده‌ها قایق و هواپیما  کشف و ضبط شده است.

بر اساس بیانیه یوروپل، کاربران این شبکه که گفته می‌شود سرورش در فرانسه قرار داشت، تمرکزشان عمدتا در کشورهای مبدا و مقصد قاچاق غیرقانونی مواد مخدر و همین‌طور در مراکز پول‌شویی بود.

در بیانیه یوروپل مشخص نیست آیا صاحبان و مسئولان انکروچت دستگیر شده‌اند یا خیر . با این حال، گفته می‌شود ۲۰۰ تن از بازداشت‌‌شدگان از مهره‌های ارزشمند در حوزه جرائم سازمان‌یافته‌اند.

نرم‌افزار انکروچت در سال ۲۰۱۵ ظهور یافت و در حیات پنج ساله خود قابلیت‌های آن به‌روز‌رسانی شد. این نرم‌افزار که روی گوشی‌‌های اندروید و بلک‌بری نصب می‌شد با برخورداری از امکان رمزگذاری پیام‌ها، می‌توانست قابلیت‌هایی نظیر موقعیت‌ مکانی، دوربین و میکروفن را غیرفعال کند. از دیگر ویژگی‌های مهم این سامانه این بود که کاربر می‌توانست حتی از راه دور، به سرعت همه چیز را از روی دستگاه خود پاک کند بدون آنکه اثری از آن باقی بماند. این «کلید وحشت» نزد مجرمان اهمیت بالایی داشت و تا حد زیادی جسارت آن‌ها را در استفاده از این نرم‌افزار بالا می‌برد. هزینه نصب این نرم‌افزار روی هر دستگاه ۱۰۰۰ یورو بود و اشتراک شش ماهه آن ۱۵۰۰ یورو بود.

پس از رخنه پلیس فرانسه به این نرم‌افزار، کاربران انکروچت شامگاه ۱۲ تا ۱۳ ژوئن ۲۰۲۰ پیامی دریافت می‌کنند به این مضمون که «آن‌ها به‌طور بالقوه در معرض خطرند». صاحبان این نرم‌افزار با انتشار این پیام به کاربران خود هشدار دادند که دیگر قادر به تضمین امنیت آن‌ها نیستند و توصیه کردند که دستگاه‌های خود را خاموش کنند.

یوروپل که مقر آن در لاهه است، به اعضای اتحادیه اروپا و سایر کشورها کمک می‌کند تا مبارزه با جرایم جدی بین‌المللی و سازمان‌یافته، جرایم سایبری و تروریسم را هماهنگ پیش ببرند.

 

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا