اخبار سایت

آیا می‌توان با آزمایش خون زوال عقل را پیش‌بینی کرد؟


این پژوهش که در مجله «نیچر اجینگ» منتشر شده است، بخشی از تحقیقات حال حاضر چندین گروه برای شناسایی بیماران در معرض خطر زوال عقل است که با استفاده از آزمایش خون ساده انجام می‌شود. بسیاری از محققان معتقدند که این پیشرفت توسعه درمان‌های جدید را سرعت خواهد بخشید.

به گزارش رویترز، در حال حاضر، اسکن مغز می‌تواند سطوح غیرطبیعی پروتئینی به نام «بتا آمیلوئید» را سال‌ها قبل از ایجاد زوال عقل ناشی از آلزایمر تشخیص دهد، اما این آزمایش‌ها پرهزینه‌اند و اغلب تحت پوشش بیمه نیستند.

دکتر سوزان شیندلر، محقق آلزایمر در دانشگاه واشنگتن، در این زمینه می‌گوید: «بر اساس این پژوهش به نظر می‌رسد آزمایش‌‌های خونی از راه خواهند رسید که می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را در ۱۰ سال آینده پیش‌بینی کند.»

جیان فنگ فنگ، نویسنده این پژوهش از دانشگاه فودان در شانگهای، می‌گوید: «چنین آزمایش‌هایی در جمعیت‌های سالخورده‌ مانند کشور چین بسیار ضروری است.»

او همچنین اشاره کرد که در حال مذاکره برای توسعه تجاری بلقوه آزمایش خونی است که بر پایه تحقیقات آن‌ها صورت گیرد.

 

محققان دانشگاه وارویک و دانشگاه فودان در این پژوهش، ۵۲ هزار و ۶۴۵ نمونه خون را از مخزن تحقیقاتی بیوبانک بریتانیا بررسی کردند که بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ از افرادی که در آن زمان هیچ نشانه‌ای از زوال عقل نداشتند، جمع‌آوری شده بودند.

از این تعداد، هزار و ۴۱۷ نفر در نهایت به هر علتی به بیماری آلزایمر، زوال عقل عروقی یا زوال عقل مبتلا شدند.

محققان مشخصه‌های پروتئینی رایج در این افراد را مطالعه و هزار و ۴۶۳ پروتئین مرتبط با زوال عقل را شناسایی کردند. محققان این پروتئین‌ها را بر اساس میزان احتمال پیش‌بینی زوال عقل رتبه‌بندی کردند.

طبق دریافت‌های آنان، افرادی که خونشان سطوح بالاتری از پروتئین‌های جی‌اف‌ای‌پی(GFAP)، ان‌ای‌اف‌ال (NEFL) جی‌دی‌اف‌۱۵ (GDF15) و ا‌ل‌تی‌بی‌پی‌۲ (LTBP2) دارد، بیشتر با احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر، زوال عقل عروقی یا زوال عقل، به هر علتی، مواجه‌اند.

نویسندگان خاطرنشان کردند که تحقیقات آن‌ها به طور مستقل تایید نشده است.

شیندلر در ایمیلی گفت: «یکی از پروتئین‌هایی که در پیش‌بینی زوال عقل به خوبی عمل می‌کند، زنجیره سبک نوروفیلامینت است که در حال حاضر در بیمارستان برای تشخیص و نظارت بر برخی بیماری‌ها مانند «ام‌اس» استفاده می‌شود.»

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا