فناوری های نوین

چهارمین دوره مسابقات سراسری تولید و بازیافت فلزات برگزار شد



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مصطفی میلانی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری طی سخنانی در چهارمین دوره مسابقات سراسری تولید و بازیافت فلزات، این رقابت‌ها را از جمله رویدادهایی خواند که توسط اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالورژی کشور و به میزبانی دانشگاه‌های مختلف برگزار می‌شود و افزود: این مسابقه به منظور ایجاد انگیزه و رقابت میان گروه‌های شرکت‌کننده و همچنین بالا بردن مهارت علمی و آزمایشگاهی دانشجویان برگزار می‌شود.

وی در خصوص تاریخچه این مسابقه ادامه داد: نخستین دوره این مسابقات به میزبانی دانشگاه علم و صنعت در شهریور ماه ۱۳۹۶ با محوریت «بازیافت کاتالیست مستعمل نیکلی برای تولید یک محصول کاربردی با ارزش» برگزار و دومین دوره به میزبانی دانشگاه صنعتی امیر کبیر پلی تکنیک تهران در شهریور ماه ۹۷ برگزار شد.

میلانی افزود: این دوره با محوریت پاسخ به سه مسئله بازیابی باتری‌های Lithium-Ion، بازیابی باتریهای Ni-Cd و ارائه راهکار مناسب برای مدیریت و جمع آوری باتری های مستعمل قلمی خانگی برگزار شد.

وی به برگزاری سومین دوره از مسابقات، در مرداد ۹۸ و با موضوع «حلالیت پیرولوسیت» اشاره و عنوان کرد: چهارمین دوره از این مسابقات، با یک مساله نشأت گرفته از چالش سازمان توسعه منابع انرژی (توان) تحت عنوان “بازیافت غبار فرآیند ذوب سرب برای تولید محصولات کاربردی با ارزش” به‌منظور استخراج آنتیموان و قلع آغاز شد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته، «به صفر رساندن ضایعات کارخانجات صنعتی در کشور» را از جمله اقداماتی برشمرد که در دستورکار ستاد قرار گرفته است و اظهار کرد: از آنجایی که مصرف سرب در کشور بسیار بالا است و به‌خصوص کارخانه‌های تولید باتری از این ماده به وفور استفاده می‌کنند، فرآیندهایی که کمک کند، غبار حاصل از این ذوب، کاهش پیدا کنند برای ستاد حائز اهمیت است.

وی ضمن اشاره به پذیرش هشت طرح از میان ۱۵ طرح اولیه، خاطرنشان کرد: از میان این هشت طرح پذیرفته شده، سه طرح منتخب شدند.

میلانی، استفاده از ظرفیت‌های دانشجویان یکی از اولویت‌های ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری خواند و افزود: ستاد براساس اولویت خود به طور جدی از این مسابقه حمایت کرد و علاوه بر مشارکت ۸۰ میلیون تومانی، امکان استفاده ۱۰۰ درصدی تیم های شرکت کننده از گرنت آزمایشگاهی ستاد، برای به‌نتیجه‌رساندن فرآیندی که در پروپوزال خود مطرح کرده‌اند، امکان پذیر است.

در حاشیه این رویداد، شرکت توان به عنوان یکی از شرکت‌های بزرگ تولید باتری، جوایزی را به عنوان تقدیر به برندگان مسابقه اهدا کرد.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا