دانش و علمدانش و فناوری > علم و دانش

پذیرش دانشجویان دکتری در طرح «پژوهش‌یار» بنیاد ملی نخبگان تسهیل شد



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، حسین افشین با اشاره به طرح پژوهش‌یار این بنیاد و فراهم شدن امکان ثبت نام متقاضیان این طرح تا دهم بهمن‌ماه امسال، گفت: در سال جاری استقبال خوبی از طرح پژوهش‌یار بنیاد نخبگان صورت گرفت و با توجه به درخواست‌هایی که دانشجویان داشتند، این بنیاد برای حمایت بیش‌تر و گسترش دامنه شمول این طرح، برخی از شرایط آیین‌نامه را تسهیل کرد.

وی، با اشاره به شرایط جدید و تبصره‌های اضافه شده به آیین‌نامه طرح پژوهش‌یار، عنوان کرد: در آیین‌نامه اصلاح شده، شرط معدل را از ۱۸ به ۱۷ و نیم کاهش دادیم تا تعداد بیش‌تری از دانشجویان دکتری، بتوانند در این طرح شرکت کنند.

افشین، افزود: بر اساس آیین‌نامه قبلی، دانشجویان متقاضی مقطع دکتری، می بایست تا انتهای ترم ۳ در آزمون جامع شرکت کرده و تا انتهای ترم چهار، از پروپوزال خود دفاع می‌کردند اما اکنون تبصره‌ای اضافه شده است که دانشجویانی که تا ترم پنجم امتحان جامع خود را گذرانده و از پروپوزال‌شان دفاع کرده باشند نیز مشمول دریافت این حمایت بشوند. بنابراین دانشجویانی که تا انتهای ترم پنجم دفاع پروپوزال و آزمون جامع انجام داده باشند می‌توانند در این طرح شرکت کنند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، در پایان خاطرنشان کرد: پیش از این، برندگان حداقل پنج دوره طرح شهید وزوایی مشمول این طرح بودند که در آیین‌نامه جدید به سه دوره کاهش یافته است.

به گزارش مهر، بنیاد برای اولین‌بار در کشور، به‌منظور تسهیل شرایط تحصیل دانشجویان مستعد تمام‌وقت دورۀ دکتری تخصصی و تمرکز بیشتر آنان بر انجام فعالیت‌های علمی و پژوهشی، تسهیلات ویژه ای را در قالب «طرح پژوهش‌یار» به آنان اعطا می‌کند که بخشی از این تسهیلات ناظر بر «حمایت از فعالیت‌های توانمندساز و مهارت‌افزا در طول تحصیل»، بخشی ناظر بر «تسهیلات فرهنگی و معیشتی»، و بخشی ناظر بر «به کارگیری مناسب آنان در دستگاه‌های کشوری متناسب با توانمندی آنان در قالب انجام پروژۀ جایگزین خدمت» است، به طوری که ضمن پیوستگی مسیر علمی، پژوهشی و توانمندسازی آنان در آستانۀ ورود به بازارکار، مسیر پیشرفت اجتماع نخبگانی در کشور هموار گردد و با رویکرد «توانمندی برتر، مسئولیت بیشتر» و «خدمت بیشتر، ارزش والاتر»، دیدگاه آحاد اجتماع را به سمت تأثیرگذاری بیشتر جلب کند.

در این راستا، بنیاد ملی نخبگان برای دو سال پایانی تحصیل هر یک از مستعدان برتر مقطع دکتری تخصصی، که دوره انجام فعالیت‌های پژوهشی دوره دکتری است؛ طرح «پژوهش‌یار» را با اعطای تسهیلاتی بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال به هر دانشجوی مستعد مقطع دکتری، تدوین و اجرایی کرده است.

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا