فناوری اطلاعات

ویدیویی از ورود آتشین قطعات محافظ موشک «فالکون هوی» به زمین



شرکت اسپیس‌ایکس، ویدیویی را در توییتر خود منتشر کرده است که ورود مجدد قطعات محافظ موشک فالکون هوی را به زمین نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، هنگامی که قطعات محافظ موشک شرکت اسپیس‌ایکس (SpaceX) پس از پرتاب اخیر آن به زمین بازگشتند، امواج چشمگیری را ایجاد کردند. این دو قطعه سخت‌افزار فضایی به همراه یکدیگر، محموله‌ای را تشکیل می‌دادند که سه ماهواره را احاطه کرده بود و در ۳۰ آوریل بر فراز یک موشک فالکون هوی (Falcon Heavy) پرتاب شد.

پس از رسیدن فالکون هوی به فضا، کار حفاظت از ماهواره انجام شد و سپس، سخت‌افزارها با سرعت به زمین بازگشتند. مقامات اسپیس‌ایکس در یک توییت نوشتند: ورود مجدد در مأموریت «ویاست-۳»(ViaSat-۳)، مهم‌ترین و سریع‌ترین کاری بود که تا به حال انجام داده‌ایم.

ویدیوی کوتاهی که اسپیس‌ایکس در این توییت منتشر کرد، نشان می‌دهد که یکی از دو سخت‌افزار با سرعت ۱۵ برابر صوت سقوط می‌کند و یک دنباله بزرگ از گاز یا پلاسما را همراه با بار الکتریکی به وجود می‌آورد که در جو زمین پیش می‌رود.

محموله اصلی در ماموریت ۳۰ آوریل، ماهواره مخابراتی ۶۴۰۰ کیلوگرمی ویاست-۳ امریکاس (ViaSat-3 Americas) بود که توسط شرکت «ویاست» مستقر در کالیفرنیا کنترل خواهد شد. این ماهواره با دو همراه به فضا رفت؛ یک ماهواره ارتباطی به نام آرکتوروس (Arcturus) که محصول شرکت آسترانیس اسپیس تکنولوژیز (Astranis Space Technologies) مستقر در سان‌فرانسیسکو است و همچنین، یک کیوب‌ست اینترنت اشیا به نام جی‌اس-۱ (GS-1) که توسط شرکت گراویتی اسپیس (Gravity Space) مستقر در واشنگتن مدیریت می‌شود.

فالکون هوی از سه مرحله اول موشک فالکون۹ (Falcon 9) شرکت اسپیس‌ایکس تشکیل شده است. تقویت‌کننده مرکزی آن با یک مرحله بالایی و محموله‌های محصورشده پوشیده شده است.

سه مرحله اول به گونه‌ای طراحی شده‌اند که قابل استفاده مجدد باشند. تقویت‌کننده‌های پرتاب، روز ۳۰ آوریل بازنگشتند، زیرا آنها تمام سوخت خود را صرف رساندن محموله سنگین به مدار زمین‌ایستا کردند، اما ظاهرا هدف اسپیس‌ایکس، بازگشت سخت‌افزارها پس از پرواز بود.

فالکون هوی در مجموع ۶ بار، از جمله دو بار در سال جاری پرتاب شده است. پرواز دیگر آن در سال ۲۰۲۳، ماموریتی موسوم به یواس‌اس‌اف-۶۷ (USSF-67) برای «نیروی فضایی آمریکا» بود که در ژانویه به فضا پرتاب شد.

انتهای پیام

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

منبع:ایسنا

دکمه بازگشت به بالا