اخبار سایت

ویتامین سی چه فوایدی برای پوست دارد؟




از محتویات پودرهای تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن گرفته تا آب‌پرتقال صبحگاهی، مدت‌ها است که ویتامین سی از محبوب‌ترین ویتامین‌ها بوده است. با این حال، این ویتامین به تازگی به یک ماده مهم در مراقبت از پوست نیز تبدیل شده که به دلیل خواص ضدپیری و کمک به سفتی و درخشندگی پوست، از توجه بیشتر برخوردار شده است.

اما ویتامین سی واقعا چه تاثیری می‌تواند بر پوست بگذارد؟ ملیسا پیلیانگ، متخصص پوست، مزایای سرم ویتامین سی، زمان استفاده از آن و مدتی که طول می‌کشد تا نتایج استفاده مشاهده شود، بررسی می‌کند.

فواید ویتامین سی برای پوست 

ویتامین سی برای بدن عالی است، اما زمانی که آن را مصرف می‌کنید (مثلا از طریق غذا، نوشیدنی‌ها و مکمل‌ها)، پوست کمتر آن را جذب می‌کند. بهترین راه برای بهره‌مندی از فواید پوستی ویتامین سی، استفاده از محصولات مراقبت از پوست حاوی آن است.

این روزها ویتامین سی، که با نام «اسید اسکوربیک» یا «اسید L-آسکوربیک» نیز شناخته می‌شود، اغلب به شکل سرم ارائه می‌شود؛ هرچند، می‌توان آن را در کرم‌ها و لوسیون‌ها نیز یافت که به جذب آسان آن به پوست کمک می‌کنند.

دکتر پیلیانگ تایید می‌کند: «این ماده بسیار خوبی برای گنجاندن در رژیم پوستی است.»

مزایای استفاده از سرم ویتامین سی

۱- محافظت از پوست در برابر آسیب

پوست ما در معرض تهاجم مداوم دشمنان بیرونی، مانند آلودگی هوا و نور خورشید، همراه با پیری معمول و طبیعی است. همه این چیزها می‌توانند با ایجاد رادیکال‌های آزاد، مولکول‌های ناپایداری که الکترون‌ها را از سلول‌ها می‌دزدند و باعث آسیب می‌‌شوند، درخشش پوست ما را از بین ببرند.

منابع رایج رادیکال‌های آزاد عبارتند از:

– آلودگی هوا

– الکل، شکر و تغذیه نامناسب

– دود سیگار

– اشعه ماوراء‌بنفش (UV)، مانند نور خورشید و دستگاه‌های برنزه‌شدن (سولاریوم)

– آفت‌کش‌ها

اما آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند از پوست در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت کنند و در عوض الکترون‌ به آن‌ها اتصال دهند. دکتر پیلیانگ می‌گوید: «شواهد علمی خوبی وجود دارد که نشان می‌دهد ویتامین سی دارای اثرات آنتی‌اکسیدانی است. استفاده از ویتامینC موضعی می‌تواند به آسیب سلولی  کمتر، و ظاهر بهتر پوست منجر شود.»

۲- اثرات ضدپیری

رادیکال‌های آزاد می‌توانند پیری پوست را تسریع کنند، و ویتامین سی با این روند مبارزه می‌کند. همچنین، نشان داده شده است که ویتامین سی از پوست محافظت می‌کند و تولید پروتئین کلاژن را نیز که بافت‌های بدن را کنار هم نگه می‌دارد، افزایش می‌دهد.

دکتر پیلیانگ توضیح می‌دهد: «با افزایش سن، پوست کلاژن کمتری تولید می‌کند. این امر به بروز چین‌و‌چروک، افتادگی و ایجاد کیسه و ورم منجر می‌شود و بنابراین، محافظت و جایگزینی کلاژن می‌تواند از پوست در برابر نشانه‌های پیری محافظت کند.»

۳- همکاری خوب با مواد ضد‌آفتاب

هنگامی که می‌خواهید از پوست خود در برابر نور خورشید محافظت کنید، همه امکانات را باید به‌کارگیرید و ویتامین سی می‌تواند به محافظت بیشتر پوست کمک کند.

دکتر پیلیانگ خاطرنشان می‌کند: «مطالعات نشان می‌دهد که وقتی ویتامین سی با کرم ضدآفتاب ترکیب شود، محافظت بهتری در برابر آفتاب و پیری ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید دریافت می‌کنیم، زیرا این دو با هم کار می‌کنند. اگر نور خورشید از ماده ضد‌آفتاب عبور کند، ویتامین سی برای مراقبت از پوست حاضر است.»

همچنین، استفاده از ویتامین سی همراه با ویتامین  ای و چند ماده موضعی دیگر، می‌تواند درد و التهاب ناشی از آفتاب‌سوختگی را کاهش دهد.

۴ – کاهش هایپرپیگمانتاسیون

ویتامین سی با محو کردن لکه‌های ناشی از نور خورشید و سایر لک‌ها و نقاط تیره روی پوست، به کمک به یکنواخت شدن رنگ پوست شهرت دارد.

در یک مطالعه، ۷۳ درصد از شرکت‌کنندگان در حین استفاده از ویتامین سی موضعی، بهبودی در هایپرپیگمانتاسیون خود مشاهده کردند؛ هرچند، این اثرات موقتی به نظر می‌رسد. هنگامی که استفاده از ویتامین سی را متوقف کنید، اثرات آن کم‌کم محو خواهد شد.

۵ – کم‌رنگ کردن حلقه‌های تیره زیر چشم

مطالعه‌ای با مشارکت ۱۴ نفر، نشان داد که ویتامین سی به بهبود و تعدیل حلقه‌های تیره ناشی از تجمع خون در زیر چشم کمک می‌کند. این مطالعه همچنین نشان داد که توانایی تقویت کلاژن ویتامین سی ممکن است به ضخیم شدن پوست زیر چشم کمک کند، ودر نتیجه،  دیده‌شدن خون جمع‌شده (دایره‌های تیره) در آن نواحی دشوارتر شود.

عوارض جانبی و اقدامات احتیاطی هنگام استفاده از سرم ویتامین سی

اکثر افراد با استفاده از سرم ویتامین سی به هیچ عارضه جانبی منفی دچار نمی‌شوند، اما در موارد نادر، ممکن است دچار خشکی، خارش یا سرخی پوست شوید.

اگر پوست حساسی دارید، محض اطمینان با اسید ال‌اسکوربیک با غلظت کم شروع کنید.

منبع: ایندیپندنت

این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید

این مطلب از سایت ایتنا گردآوری شده است.

منبع: ایتنا

دکمه بازگشت به بالا