هوش مصنوعی سکته را ۲ برابر دقیق تر از انسان شناسایی می کند
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فیز، به این ترتیب نرم افزار به پزشکان کمک می کند دریابند آیا سکته مذکور را می توان به طور موفقیت آمیز درمان کرد یا خیر.
کارشناسان امیدوارند فناوری جدید در نهایت به توسعه درمانی سریع تر و دقیق تر برای بیماران بستری شده در بیمارستان بینجامد. تعیین زمان وقوع سکته اهمیت زیادی دارد زیرا درمان استاندارد فقط در مراحل اولیه پس از سکته کارآمد است و در غیر اینصورت ممکن است به آسیب های ثانویه منجر شود.
محققان امپریال کالج لندن، دانشگاه فنی مونیخ و دانشگاه ادینبرا این نرم افزار را ابداع کرده اند تا ۲ مورد از چالش های سخت ارزیابی بیماران دچار سکته یعنی زمان آغاز حمله قلبی و اینکه آیا آسیب ها را می توان معکوس کرد یا خیر، برطرف کنند.
نرم افزار مذکور ۲ برابر دقیق تر از روش های فعلی از جمله ارزیابی چشمی اسکن است. سکته زمانی رخ می دهد که ذخیره خون در بخشی از مغز مسدود یا محدود می شود و در نتیجه بافت مغزی اکسیژن و مواد مغذی دریافت نمی کند. در این میان سلول های مغز به سرعت می میرند.
با گذر زمان، برخی درمان ها بی تاثیر می شوند یا حتی ممکن است چالش های بیشتری ایجاد کنند. اما تعیین زمان وقوع سکته نیز کار دشواری است. گاهی اوقات سکته زمانیکه فرد خواست، آغاز می شود و برخی از بیماران به دلیل علائم سکته برای برقراری ارتباط دچار چالش می شوند.
دکتر پل بنتلی رهبر تحقیق می گوید: دراغلب افراد لخته خونی سکته را ایجاد می کند. اگر ۴.۵ ساعت از وقوع سکته گذشته باشد، بیمار می تواند درمان پزشکی و جراحی دریافت کند. بیماران تا ۶ ساعت پس از وقوع سکته می توانند جراحی شوند. اما پس از این ساعت تصمیم گیری درباره آنکه درمان مفید یا مضر است، خطرناک است. بنابراین پزشکان باید زمان آغاز حمله با بدانند.
این خبر را در ایران وب سازان مرجع وب و فناوری دنبال کنید
منبع:مهر